6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Yozgat Belediyesi'ne ikincilik ödülü

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın düzenlediği 'En Çevreci Belediyeler Yarışması'nda ikinci olduklarını belirterek, ödül olarak kendilerine kepçe hediye edildiğini söyledi.

Biyolojik Arıtma Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyerek, aldıkları çevre ödülü ve beratı hakkında bilgi veren Başkan Yusuf Başer, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 'En Çevreci Belediyeler Yarışması' düzenlendiğini hatırlattı. Başkan Başer, "Nüfusu 50 binin üzerinde olan belediyelerle il belediyeleri arasında yapılan değerlendirmede Yozgat Belediyesi, ikinci olmuştur. 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde, Çevre ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlu, belediyemize çevre beratı verirken, ayrıca ödül olarak bir de kepçe hediye etti" dedi.

Yozgat Belediyesi'nin çevreci belediye seçilmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Başer, "Sağlıklı insanlar, sağlıklı çevrelerde yetişir diyoruz. Belediye olarak öncelikle kent sağlığına önem verdik. Biyolojik arıtma tesisi, katı atık düzenli depolama tesisi, yine yağmur suyu toplama projeleri, yaptığımız çevre projelerinden bazılarıdır. Ödülümüzü Yozgat'a hediye ediyorum. Ödülün alınmasında emeği geçen tüm belediye personelimize, ayrıca çevreci belediye ödülüne layık gören Çevre ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlu ve bakanlık çalışanlarına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Belediye Başkanı Başer, çevre konusunda bundan sonrada çalışmalarının süreceğini belirterek, farklı projelerle Türkiye'de ses getireceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 18:43:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?