5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yozgat çiftçisinde 'hastalık' paniği

Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’ne bağlı Yamaçlı Beldesi, toplu hayvan ölümlerinden dolayı karantina altına alındı. Hayvanların toplu ölümüne neden olan hastalık yüzünden, Yozgatlı çifçtçi panikte

Kasaba içerisinde çiçek hastalığına yakalanan binden fazla koyunun telef olduğu, bu nedenle de Tarım İl Müdürlüğü’nün kasaba ve çevresini karantinaya alarak hayvan giriş çıkışlarının yasakladığı bildirildi. Tarım İl Müdürü Duran Katar, Yamaçlı kasabası ve çevresinde küçük baş hayvanların cilt hastalığına yakalandığı ve 150-200 civarında koyun ve kuzunun telef olduğunu belirterek, "Çiftçilerimiz normalde 6 ayda bir hayvanlarını aşılatması gerekiyor. Aşı yapılmadığı için hayvanlar hastalığa yakalanarak toplu hayvan ölümleri baş göstermiştir. Bu nedenle beldeyi karantinaya aldık. Ayrıca beldeye komşu köy ve kasabalarda hastalıkla ilgili araştırma yapılmaktadır" diye konuştu.

Diğer taraftan, Erciyes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi öğrencileri, kasaba ve çevresinde hayvan ölümlerinin sebebini araştırılırken, Yozgat çiftçisi, hastalık yüzünden panikte.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2005 Cumartesi 20:20:09
Güncelleme :19 Mart 2005 Cumartesi 17:27:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?