6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Yozgat çiftçisine hibe desteği

YOZGAT ÇİFTÇİSİ KIRSAL KALKINMA PROJESİNDEN 4 MİLYON 700 BİN TL HİBE ALDI

Yozgat Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2008 yılında hazırlanıp 2009 yılında kabul edilen 8 ekonomik proje ve makine ekipman alım desteği projelerine 4 milyon 700 bin TL hibe ödenek sağlandığını söyledi.

Yozgat Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul, uluslararası fonların kullanımı için yerel kapasite oluşturmayı amaçlayan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında tarıma dayalı küçük ve orta ölçekli sanayinin geliştirilmesi için Yozgat'ta çeşitli projeler uygulandığını söyledi. Ertuğrul, "Üretimin değil, üretilmiş ürünlerin işlenmesi yoluyla pazara sunulacak hale getirilmesini amaçlayan bu projeler için yatırım tutarının yüzde 50'si hibe desteği olarak ödenmektedir" dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan tarıma dayalı sanayinin gelişmesine yönelik tarımsal ve hayvansal ürünlerin paketlenmesi, depolanması ,ambalajlanması ve işlenmesine yönelik tesisler ile alternatif enerji kaynakları (Jeotermal,rüzgar,güneş) kullanılarak sera yapımı, basınçlı sulama sistemleri ve alet-ekipman alımı gibi yatırımlara yönelik genel bütçe kaynaklı, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Hibe Programı'nın tüm ilçelerde düzenlenen toplantılarla tanıtımının yapıldığını dile getiren Ertuğrul, "Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım konularında ilgili olarak 3 adet jeotermal sera, 1 adet toplu yağmurlama sulama, 2 adet hububat depolama silosu, 1 adet un fabrikası teknoloji yenileme ve kapasite artırımı ve 1 adet de soğuk hava deposu ve meyve paketleme proje uygulamaları devam etmektedir. Projelerin toplam maliyeti 3 milyon 615 bin 907 TL olup, ödenecek hibe tutarı ise yaklaşık bir milyon 900 bin TL'dir. 2009 yılı 5. Etap Makine Ekipman Alımları Desteklemesi çerçevesinde 805 yatırımcı çiftçimiz 16 değişik makine ve ekipman satın almıştır. Bu kapsamda ödenecek alet ve makine hibe desteği miktarı yaklaşık 2 milyon 800 bin TL'dir" şeklinde konuştu.

2009 Yılı içerisinde hazırlanan projelerin müracaat tarihinin sona erdiğini ifade eden Ertuğrul, "Bu projelerin bakanlık tarafından değerlendirilmesi yapılmaktadır. Kabul edilen projelerin destekleri yine 2010 yılında verilecektir" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2009 Çarşamba 13:52:03
Güncelleme :30 Aralık 2009 Çarşamba 13:54:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?