6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Yozgat Emniyeti bayrama hazır

Yozgat Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, Ramazan Bayramı için gerekli emniyet tedbirlerini aldıklarını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Nalcı, Türkiye'de kazaların en fazla yaşandığı dönemlerin Ramazan ve Kurban bayramı günleri olduğunu belirterek, "Dini bayramlarımızda, ziyaretler dolayısıyla trafikte yoğunluk artmaktadır. Ayrıca uzun yolculuklar yapıldığı için yorgunluktan dolayı meydana gelen kaza sayısı artmaktadır. Bu neden emniyet müdürlüğü olarak yol güzergahlarında koyduğumuz ekiplerle sık sık vatandaşlara uyarılarda bulunacağız. Özellikle E-88 Karayolu üzerinde Yerköy, Yozgat ve Akdağmadeni bölge trafik ekiplerimiz her zaman olduğu gibi Ramazan Bayramı süresince takviye ekiplerle 24 saat görevinin başına bulunacak" dedi.

Uzun yola çıkan sürücülere de uyarılarda bulunan Emniyet Müdürü Nalcı, "Sürücüler yola çıkmadan mutlaka araçlarının bakımını yaptırsınlar. Sürücüler, uzun yolculuklarda sürekli direksiyon başında bulundukları için zaman zaman dikkatleri dağılmaktadır. Bu nedenle yolculuk sırasında sık sık mola verip dinlensinler. Hız sınırına mutlaka uysunlar, trafik kurallarını ihlal etmesinler. En önemlisi ise kesinlikle alkollü olarak araç kullanmasınlar. Genelde bayram süresince İstanbul'dan doğu illerine yolculuk yapılmaktadır. Yolculuk sırasında sürücülerin yorgunlukta son noktaya geldikleri Yozgat bölgesi olduğu için genelde ilimizde kazalar yaşanmaktadır. Sürücülerimizin yolda dinlenmelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Sürücülere mola yerlerinde de dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunan Emniyet Müdürü Nalcı, "Sürücülerimiz mola yerlerinde araçlarını terk ettiklerinde, mutlaka kapılarını kilitlesinler. Araçlarının gözüken yerlerine çanta, telefon gibi kıymetli eşyalarını bırakmasınlar. Art niyetli kişiler otomobilin camlarını kırarak, çanta ve telefonları çalabiliyorlar" diye konuştu.

Bayram dolayısıyla şehir merkezinde cadde ve sokaklarda araç içerisinde veya seyyar tezgahlarda hediyelik eşya satışlarının arttığını da ifade eden Nalcı, "Yanlış yere park edilen bu araçlar trafik akışını engellemektedir. Bu nedenle bu vatandaşlarımızın park yaparken dikkatli olmasını ve trafiği aksatmamalarını istiyoruz. Asayiş yönünden de il merkezi ve ilçelerde gerekli tedbirleri aldık. Yozgat bir huzur kentidir, huzur kenti olarak devam etmesi konusunda her türlü çabayı sarf etmekteyiz. Bu konuda da vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz. Mahalle ve sokaklarında şüpheli bir durum gördüklerinde 155 Polis İmdat telefonunu aramalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2009 Pazartesi 23:15:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?