6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Yozgat İl İstihdam Kurulu toplandı

Yozgat İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Amir Çiçek başkanlığında toplandı.

Yozgat Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya, Valli Yardımcısı Mustafa İngeç, Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Şahin Altan ve ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Toplantı öncesi bir açıklamaya yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, küreselleşmeyle birlikte, dünyanın herhangi bir köşesinde ortaya çıkan bir sorun bütün ekonomileri ve bütün toplumları etkilediğini söyledi.

Vali Çiçek, "Küresel sorunların biri ve belki de en önemlisi hemen hemen bütün ülkelerin karşı karşıya kaldığı işsizliktir. Kaynakların yetersizliği istihdamı olumsuz olarak etkilemekte gelir getirici iş imkanları giderek azalmaktadır. İstihdamı arttırmak ekonomik ve sosyal kalkınmayı gerçekleştirmek tüm dünyada olduğu gibi ülkemizin de birinci hedefidir" dedi.

Vali Çiçek, işsizlikle mücadele için Çalışma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından imzalanan protokol çerçevesinde Yozgat'ta İş Kurumu'na kayıtlı işsizlerimizin mesleki niteliklerini değiştirmek, yeni meslekler öğretmek ve işsizimizi vasıflı hale getirmek amacıyla Mesleki Eğitim Projesi (İMEP) kapsamında kurslar düzenlendiğini kaydederek, " Ayrıca, Yozgat olarak krizden en hızlı şekilde kurtulmak için potansiyeli olan dinamikleri kısa vadede harekete geçirmemiz gerekmektedir. Bu dinamiklerin başında da tarım ve hayvancılık gelmektedir. Bunun için de proje bazında çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca Can Suyu Kredisi gibi üretici ve esnaflarımızı destekleyici çalışmalarımız da devam etmektedir. İş arayanlarla İş arayanlarla işçi arayanları buluşturabilmemiz için bütün işsizlerimizin İş Kurumu Müdürlüğümüze giderek kayıt yaptırmaları gerekmektedir" diye konuştu.

Meslek edindirme kurslarına büyük önem verdiklerine değinen Vali Çiçek, "Kursa katılan işsizlere günlük 15 TL ücret verilirken, eğitimcilere ek ders ücretinin iki katı ücret verilmektedir. İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından meslek edindirme kurs bütçesi 1 Milyon 90 bin TL'dir. Bu güne kadar 50 kurs planlanmıştır. İl genelinde kursiyer seçimi yapılmış ve açılmış kurs sayımız 27'dir. Bu kursların 16.'sı il merkezinde açılmış 316 kursiyer eğitim ve ücret alacaktır. İlçelerimizde ise 11 kurs açılmıştır bu kurslardan da 230 kursiyer eğitim ve ücret alacaktır" şeklinde konuştu.

Daha sonra toplantının gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 14:28:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?