3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Yozgat İŞGEM iş kapısı oldu

Yozgat Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen ve Dünya Bankası tarafından desteklenen Yozgat İş Geliştirme Merkezi (İşgem) vatandaşlara yeni iş kapısı oldu.

Yozgat İşgem Müdürü Vahit Bilgin, Dünya Bankası tarafından kredi desteği sağlanan ve 560 bin YTL değerindeki projenin Valilik, Belediye ve TSO başkanlığın desteği ile faaliyete geçtiğini belirterek, "İşgem, iş kurmak isteyen vatandaşlarımıza bilgi ve Pazar desteği konusunda yardım etmektedir. Ayrıca dünya bankası tarafından 4 bin YTL hibe olmak üzere 40 bin YTL'ye kadar makine destek kredisi sağlanmaktadır. Kredinin geri dönüşümü ise bir ödemesiz 2 yıl içerisinde 6 aylık dilimler halinde yapılacak" dedi. İşgem bünyesinde 27 iş yeri oluşturulduğunu ifade eden Bilgin, "105 kişi ise iş kurmak için İşgem'e müracaat etti. Kurulan komisyon müracaatları değerlendirerek, ilk etapta 12 kişiye destek sağladı ve şuandan 12 işletmeden 8 işletme faaliyete geçti" dedi. İşgem'in kurulan işletmelere her türlü desteği sağladığına değenine Bilgin, "Bize destek veren Başta Valimiz Amir Çiçek'e, Belediye Başkanımız Yusuf Başer'e ve TSO Başkanımız Şenol Taştan'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

İşgem'de faaliyete geçen işletme sahiplerinden Ahmet Mert, daha önce kendisinin İstanbul'da bir tekstil fabrikasında ustabaşı olarak çalıştığını belirterek, "Şimdi ise İşgem'in verdiği destek ile kendi iş yerimi kurdum, bone ve yastık kılıfı üretimi yapıyoruz. Ürünlerimizin büyük bir bölümünü Fransa'ya ihraç ederken, bir bölümünü de ülkemizdeki sağlık kuruluşlarına veriyoruz. İşgem'in bize verdiği destekten çok memnunuz, tüm yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi. Daha önce kuruyemiş dükkanı bulunan Bekir Kayaarslan ise dükkanımı bırakıp şimdi kuruyemiş toptancılığı yaptığını belirterek, "Kuruyemiş çeşitlerinin paketlemesini yapıyoruz ve toptan olarak bakkal ve marketlere veriyoruz" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 13:50:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?