5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yozgat jeotermalle kalkınacak

YOZGAT JEOTERMAL ENERJİ İLE KALKINACAK

Yozgat Valisi Amir Çiçek, zengin jeotermal kaynakları, Yozgat'ı, diğer illerden farklı kıldığını belirterek, jeotermal kaynakların ekonomiye kazandırılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Her ilin kendine göre özellikleri ve farklılıkları bulunduğunu ifade eden Yozgat Valisi Amir Çiçek, "Yozgat'ın en önemli özelliğinin çok zengin jeotermal kaynaklara sahip olmasıdır. Yozgat'ın yer altındaki zenginlikleri bugüne kadar ortaya çıkmamıştı. Yozgat termal sular bakımından farklılık yaratıyor. Termal sular nerede varsa son damlasına kadar çıkarmak için çalışma başlattık. Bugüne kadar yapılan sondaj çalışmalarda 700 Lt/sn debisinde ve sıcaklığı 25 ile 80 derece arasında değişen sıcak suları yer yüzüne çıkardık" dedi.

Boğazlıyan, Sarıkaya, Saraykent, Sorgun ve Yerköy ilçelerinde çok zengin minareli sıcak suların bulunduğunu diğer ilçelerde de sondaj çalışmaları yapılarak araştırmaların yapıldığına değinen Vali Çiçek, "Biz jeotermal kaynakların ekonomiye kazandırılması için yatırımcıları ilimize yatırım yapmaya devam ediyoruz. Sorgun ilçemizde, sıcak sular sağlık turizminde, seracılık ve konut ısıtmasında kullanılmaya başladı. İlimizde daha büyük çaplı ve çeşitli yatırımlar yapılarak, hem yeni iş alanlarının açılması hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlanmasını istiyoruz. Bu nedenle ilimize gelip yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımıza, hazineye, özel idareye ve belediyelere ait arsa tahsis ediyoruz. Yatırımcıları Yozgat'a yatırım yapmaya, hem kendilerinin kazanmasını, hem de Yozgat insanına istihdam alanları açılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 16:15:02
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 17:12:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?