5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yozgat LYS'de başarısını yükseltti

YOZGAT LYS'DE EĞİTİM BAŞARISINI YÜKSELTTİ

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Yozgat'ın LYS'deki sıralaması ve elde edilen başarıyı değerlendirdi. Gamsız, iller arası başarı sıralamasında Yozgat'ın 2009 yılında sözelde 58'incilikten 13'e, sayısalda 65'den 23'e, Eşit Ağırlıkta ise 59'dan 10'uncu sıraya yükseldiğini söyledi.

Yozgat'ın eğitim başarı seviyesinde özlenen bir sıralamaya kavuştuğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Gamsız, " Göreve başladığımız günden beri eğitim seviyesinin yükselmesi konusunda çalışmalar yaptık, teşhis koyduk. Eğitim işi uzun soluklu bir iştir. Bugünden yarına sonuç alınacak bir mesele değildir. Devletin, Milli Eğitim Bakanlığı olarak her türlü dinamikleri hayata geçirerek başarının artırılması konusunda gayret sarf ettik. Öğretmenlerimizi motive etmek, öğretmen gelişim günleri düzenlemek, öğrencilerimize kişisel gelişim konferansları vermek suretiyle ve onların çalışma ortamlarının düzeltilmesiyle iyi bir mesafe aldık" dedi.

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü ve bize bağlı özel ve resim okulların hiçbirinde yönetim sıkıntısı ve zafiyeti söz konusu değildir diyen Gamsız, "Bu disiplin beraberinde başarıyı da getirmiştir. Başlangıçta yıllar itibariyle değerlendirecek olursak. Sürekli yükselen bir başarı grafiği görülmektedir. Bu yıl yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda sözeldeki (TS) başarı oranımız Türkiye 58'den 13'e düşmüştür, sayısal sıralamadaki 65'en 23 e, eşit ağırlıkta ise 59'dan 10 düşmüştür. Bu bizim için büyük bir başarıdır. Öğrencilerimizi kutluyorum, velilerimizi kutluyorum, onlara ders veren öğretmenlerimizi kutluyorum. Gösterilen gayreti Allah boşa çıkartmadı" dedi. Bu durumun daha iyi olması için çalışmaların bundan sonra da devam edeceğini ifade eden Gamsız, "Biz geçen yıllarda Anadolu lisesi sayısını artırdık. Bu yıl genel liseleri kapatıp Anadolu Liseleri statüsüne kavuşturarak, nitelikli lise sayısını artırmak suretiyle üniversite kapılarındaki yığılmaları önlemek açısından büyük gayret gösterdik ve başardık. Öyle ümit ediyorum ki bu okullarımız mezun verdiğinde başarımız daha da artacaktır. Geçen yıl kul öncesindeki okullaşma oranımız yüzde 92 seviyesine ulaşmıştı. Bu sene okul öncesi zorunludur, bu kapsamda öğrencilerimiz ileriki yıllarda ilköğretimi bitirip sınavlara girdiğinde bu başarımız daha kalıcı olacaktır. Bu başarı bizi mutlu etti ve umutlandırdı. Önümüzdeki yıllarda bu seviyeyi daha yukarı çıkartarak, Yozgat'ın arzu ettiği seviyeye getirmeye gayret edeceğiz" diye konuştu.

Sınavı kazanan öğrencilerin tercih hatası yapamaması gerektiğini ifade eden Gamsız, "Sınav kazanan öğrencilerimiz rehberlik araştırma merkezinden yardım almak kaydıyla, iyi tercihler yapmalarını, iyi okullara yerleşmeleri ve ülke yönetiminde yer almalarıdır. İnşallah bu başarı grafiği gittikçe devam edecek" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 18:04:01
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 18:54:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?