5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yozgat Şehitliği tescillendi

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat Şehitliği’nin Milli Savunma Bakanlığı tarafından tescillenerek devlet kayıtlarına geçtiğini söyledi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, belediye tarafından tahsis edilen arsa üzerine oluşturulan Yozgat Şehitliği’nin bugüne kadar bakım onarım ve düzeninin belediye, valilik ve garnizon komutanlığı tarafından yürütüldüğünü belirterek, "Şehitlerimiz bu vatan, bayrak ve millet için seve seve canlarını vermişlerdir. Bizlerde şehitlerimize vefa borcumuzu yerine getirmeye, eksiklerimiz varsa onları tamamlamaya çalışıyoruz. Yozgat Şehitliği daha önce tescilli şehitlik olarak kayıtlarda yoktu. Burası belediyenin, valilik ve garnizon komutanlığının özverili çalışmaları ile bakım ve düzeni yapılmaktaydı. Burayı bugüne kadar hep mahalli imkanlarımızla yapıyorduk. Şehit yakınları ve gazilerimiz buranın tescillenmesi ve Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanması istedi. Bizde harekete geçerek Milli Savunma Bakanlığı’na teklifte bulunduk. Şuanda şehitlik olarak tescillendi, bütçesi oluşturuldu, bundan sonra burası devlet kayıtlarında bir şehitlik olarak gözükmekte ve şehitlik olarak anılacaktır" dedi.

Yozgat Şehit Aileleri Dernek Başkanı Zübeyir Altunok ise, şehitliğin tescillenmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek, buranın tescillenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 16:55:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?