8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Yozgat su sıkıntısı yaşamayacak

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, barajlarda su doluluk oranının yüksek olduğunu, çok büyük bir kuraklık olmadığı müddetçe ilde su sıkıntısı yaşamayacaklarını söyledi.

Başkan Başer, göreve geldikleri günden beri arızalar dışında su kesintisi yapmadıklarını belirtti. Başkan Başer, "Bunun en önemli nedeni kaçakları önlememiz, yeni kaynaklar bulmamız ve vatandaşlarımızın suyu daha tasarruflu kullanmasıdır. Bizden önce mahallelerde sürekli su kesintileri yapılıyordu. Biz bu kesintileri çok kurak bir yıl geçirmemize rağmen yapmadık" dedi.

Şehir İçme suyunun temin edildiği Kizarlı Göleti’nin doluluk oranının yüzde yüz olduğunu ve burasını tedbir amaçlı beklettirdiklerini belirten Belediye Başkanı Başer, "Kirazlı Göleti’nde bir milyon 600 bin metre küp su bulunmakta, şuanda da tam kapasite dolu. Biz buradan fazla su kullanmıyoruz. Burasını tedbir amaçlı tutuyoruz. Arapseyfi ve Çalatlı’dan gelen sularımızı kullanıyoruz. Su konusunda şuan için hiçbir sıkıntımız yok. Yinede halkımızdan suyu tasarruflu kullanmalarını, halı kilim ve araç yıkamamalarını istiyoruz. Biz göreve geldiğimiz günden beri suya zam yapmadık. Suyun metreküpünü 1.7 YTL’den verme suretiyle kullanıyoruz. Belki Türkiye ortalamasına göre su fiyatlarımız biraz yüksek olabilir, ama 46 kilometreden gelen suyumuz tamamen enerji desteği ile gelmektedir. Aylık 350 bin YTL su için elektrik parası ödüyoruz. İnşallah Musabeyli Barajı’nın devriye girmesiyle birlikte daha ucuz su kullanacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2008 Pazartesi 13:48:41
Güncelleme :14 Temmuz 2008 Pazartesi 13:55:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?