6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Yozgat SYDV'nin yardımları sürüyor

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) il genelinde 30 bin aileye 30 bin ton kömür dağıtıldığını belirterek, 15 milyon 300 bin TL de maddi yardımda bulunulduğunu söyledi.

Yozgat SYDV'na gelen Vali Amir Çiçek, vakıf mütevelli heyetinin, ihtiyaç sahibi vatandaşlardan gelen yiyecek, giyecek, yakacak ve eğitim yardımları gibi talepleri değerlendirmek üzere toplandığını kaydetti.

Çiçek, "Yozgat'ta yaşayan insanlar yardım severdir. Vakıf olarak insanlarımızın yardım duygularını köreltmek istemiyoruz. Öncelikle vatandaş vatandaşa yardım etmeli. 2008 Yılı içerisinde 14 vakfımız, 15 milyon 300 bin TL yardım yaptı. 30 bin aileye, 30 bin ton kömür yardımında bulunuldu. SYDV aracılığıyla yapılan yardımların tamamı tarafsız ihtiyaç sahibi olan insanlara yapıldı. Yanlış verilen bilgilerden dolayın yanlış uygulamalarda olabilir" dedi.

Köylerdeki insanlara da yardımın ulaştırıldığını söyleyen Çiçek, "Devlet her zaman insanının yanındadır. Vakıf yardım konusunda önemli bir eksikliği giderdi. Biz beyaz eşya dağıtmıyoruz. Tabi ki beyaz eşya ihtiyacı olana da verilebilir. Şu anda yakacak, eğitim, sağlık ve gıda gibi temel ihtiyaçlar karşılanılıyor. Vatandaşımızın beyaz eşyada ihtiyacı olabilir. Biz bu aşamada değiliz. Biz yardımı yerinde ve zamanında yapıyoruz. Tunceli'de vatandaşın ihtiyacı olduğu için beyaz eşya yardımı yapıldı" diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2009 Perşembe 14:06:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?