5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yozgat tarım ve hayvancılıkla gelişecek

YOZGAT TARIM VE HAYVANCILIKLA GELİŞECEK

Yozgat Valisi Amir Çiçek, kentin tarım ve hayvancılık yönünden geliştirileceğini belirterek, bu konuda projeler üretildiğin ve vatandaşların da proje üretmesi gerektiğini söyledi.

Valilik Toplantı Salonu'nda bir basın toplantısı düzenleyerek il genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat'ın tarım ve hayvancılık yönünden önemli bir bölge olduğunu söyledi. Çiçek, "İlimizde tarım ve seracılık ile ilgili iyi gelişmeler var. Seracılık konusunda il dışından büyük talepler geliyor. Sorgun ilçemizde yapılan örnek çalışma büyük referans olmuştur. Bu nedenle Sorgun'da sera işletmecisine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yozgat'ın Saraykent Yerköy ilçesine de seracılık konusunda taleplerin geldiğini dile getiren Vali Çiçek, "Sarıykent ilçemizde fazla hazine arazisi olmadığı için ilçe halkına seracılığı kendilerinin yapmasını yada arazilerini seracılık yapan şahıslara kiralamasını istiyoruz. İlimizde Seracılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi projesi vardı. Bununla ilgili olarak Pamukkale'de bir uygulama var. Bu uygulamadan alınacak sonucu göre bizde Yozgat'ta bu uygulamayı sürdüreceğiz" dedi.

Yozgat'ın hayvancılık yönünden de oldukça önem taşıdığını dile getiren Vali Çiçek, "Hayvancılığın önem son dönemde ortaya çıktı. Hayvan ve et fiyatları yükseldi. Hayvancılık yapan vatandaşlarımız daha büyük alanda hayvancılık yapmaya, hiç hayvancılık yapmayanda hayvancılık yapmak istemeye başladı. Bu nedenle Kooperatifler kuruluyor. Zaman zaman Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız vatandaşlara hayvan dağıtıyor. Yine bu konuda bir proje hazırladık SYDV Genel Müdürlüğüne sunuyoruz" diye konuştu.

Meyvecilik konusunda da çalışmaların bulunduğuna değinen Vali Çiçek, Kadışehri ilçesinde meyvecilik projesi hazırlandığını ve çalışmaların sürdüğünü söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 16:28:05
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 22:12:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?