5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yozgat yazı yaşıyor

YOZGAT YAZDAN KALMA GÜNLERİ YAŞIYOR

İç Anadolu Bölgesi'nde kar ve soğuğun en çok görüldüğü illerden birisi olan Yozgat, Ocak ayında yazdan kalma günleri yaşıyor.

Geçtiğimiz Pazar ve Pazartesi günleri yağan karın ardından hava sıcaklığının yükselmesi ve güneşin çıkması vatandaşları sokağa döktü. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşların bir kısmı gezerek bir kısmı da oturarak güneşin tadını çıkarıyor. 75 yaşındaki Mustafa Oktan, eskiden Yozgat'ta Ocak ayında böyle güneş ve sıcak havayı bulmanın çok zor olduğunu belirterek, "Bu yıl kar yağmadı, havalar çok güzel geçiyor. Bizde bu meydanda oturarak güneşin sıcağından faydalanıyoruz, arkadaşlarımızla sohbet ediyoruz" dedi.

60 Yaşındaki Mehmet Özedemir'de eskiden ocak ayında yağan kardan dolayı komşunun komşuya gidemediğini belirterek, "Küresel ısınmanın, il geneline yapılan çok sayıdaki göletler, mevsimleri değiştirdi. Son yıllarda kar yağmıyor. Bizde Ocak ayında güneşin tadını çıkartıyoruz. Aslında karın yağması yer altı sularını çoğaltır. Çiftçilerin ürünleri için çok iyi olur. İnşallah kar yağar, bolluk ve bereketli bir yıl olur" şeklinde konuştu.

YOZGAT YAZDAN KALMA GÜNLERİ YAŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 14:41:00
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 17:19:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?