6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Yozgat yeni teknik liseye kavuşuyor

Yimpaş Holding'e ait vergi borcuna istinaden Maliye Bakanlığı'na daha sonra da Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen Yimteks Tekstil Fabrikası Teknik Liseye dönüştürülüyor.

Yimpaş Holding'den vergi borcuna mahsuben alınıp Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildikten sonra tadilat çalışmaları başlayan bina 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılında pansiyonlu Teknik Lise olarak hizmete açılacak.

Binada yapılan tadilat çalışmalarını inceleyen Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, binanın Yimteksten bakanlığa devredildiğini belirterek, "Şuanda tadilat çalışmaları yapılan bina Teknik Liseye dönüştürülecek. Bu lise yatılı ocak ve Türkiye genelinden ve Yozgat'tan öğrenci alacaktır. İki kat halinde pansiyon olacaktır, bir katında kız öğrenciler, bir katında erkek öğrenciler barınacak. Toplamda 175 kız 175 erkek olmak üzere 350 öğrenci kapasiteli planlanmakta ancak, bu kapasite 600 öğrenciye çıkarılabilecek durumdadır" diye konuştu.

Teknik Lise olarak sınıfların ve atölyelerin hazırlandığını belirten Gamsız, "Burada hangi bölümlerin açılacağı konusunda çalışmalar yapılmaktadır. Bu okulun ve pansiyonun kalitesi oldukça yüksek modern bir okul olacak. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, Orta Anadolu'da hatta Türkiye'de tekten bir okul olacaktır. Burada kaliteli ve bilgili öğrenciler yetiştirmek de bizim görevimizdir" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 20:15:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?