6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Yozgat yeşile bürünecek

Yozgat İl Çevre Orman Müdürlüğü Orman Haftası etkinlikleri kapsamında bugün fidan dikim töreni düzenledi.

Yozgat Şehitler Hatıra Ormanı arkasında düzenlenen fidan dikim törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Daşdemir, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli daire müdürleri, öğrenciler ve il jandarma komutanlığında görevli erler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Çevre Orman Müdürü Birol Ayyıldız, Yozgat'ta geçmişten 2007 yılı sonuna kadar yapılan orman tesis çalışmalarında toplam 36 bin 404 hektar alan ağaçlandırılmasının yapıldığını belirterek, "2008 yılından itibaren başlatılan ağaçlandırma seferberliği ile ilimizde 2012 yılı sonuna kadar 50 bin 600 hektar yeni saha elde etmek olacaktır" dedi.

Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Amir Çiçek, Çevre Orman Müdürlüğümüz burada Yozgat'ı yeşillendirmek için gerekli gayreti göstererek yer hazırladığını belirterek, " Burada Mehmetçik, öğrencilerimiz ve kamu görevlilerimizin gerekeni yapmaya çalışırken, vatandaşımızı göremiyoruz. Buraya gelirken Cumhuriyet meydanı ve Lise Caddesine baktım insanlarımız yürüyor, herkes birbirleriyle bir şey konuşuyor. Buradaki fidan dikim törenine katılmıyor. Ağaçlandırma çalışmalarında sadece kamu kurumları değil, sivil toplum örgütleri, dernekler ve herkesin bir fidan dikmesi gerekir. Yozgat'ın nüfusu 480 bin, herkes bir fidan dikse 480 bin fidan dikilmiş olur. Bu nedenle ağaçlandırma çalışmasına büyük katkı sağlayan çevre orman müdürlüğümüze, milli eğitim müdürlüğümüze, Jandarmamıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yozgat'ta yaşıyorsak, buranın suyunu için, havasını soluyorsak, herkesin bir fidan dikmesi insanlık görevidir diyen Vali Çiçek, " Burada genelde Yozgat'ın dışından gelenleri, Mehmetçiğimizi, polis okulu öğrencilerimizi, üniversite öğrencilerimizi görüyorum. Geçen yıl yapılan ağaçlandırma çalışmalarında 81 il arasında ilk 10 il içerisinde yer aldık. Bunu başarırken, Yozgat'taki sivil toplum örgütleriyle değil, Yozgat'a dışarıdan gelen gençlerimiz sayesinde başardık. Bu gün burada sivil toplum örgütleri ve halktan insanlarımız olmalıydı. Bugünkü burada yapılan çalışma sivil toplum örgütlerinin ve vatandaşlarımızın bir saatini almazdı, gelip burada Yozgat'ın yeşillendirilmesine katkı sağlayabilirdi. Biz bu konuda hiçbir taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz. Ağaçlandırma çalışmaları eksiksiz ve aralıksız devam edecektir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, orman haftası ile ilgili düzenlenen, resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesinin ardından, hazırlanan 10 hektarlık alana fidan dikildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 20:02:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?