6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Yozgat'a 21 doktor kadrosu verildi

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü'ne mecburi hizmet kapsamında 11 uzman, 10 pratisyen olmak üzere 21 doktor kadrosu verildiği belirtildi.

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uyanık, mecburi hizmet kapsamında Yozgat'a 11 uzman ve 10 pratisyen hekimin atanması planlandığını belirterek, "İlimize verilen hekimlerimizden Sarıkaya Devlet Hastanesi'ne 1 aile hekimi uzmanı ve 1 çocuk hastalıkları uzmanı, Yozgat Devlet Hastanesi'ne anestezi, göğüs cerrahisi, iç hastalıkları, kalp damar cerrahisi, patoloji ve plastik cerrahi uzmanı atanacak. Yerköy Devlet Hastanesi'ne 1 radyoloji uzmanı, Sorgun Devlet Hastanesi'ne ise 1 göz hastalıkları uzmanı atanacak. Ayrıca il müdürlüğümüze de 1 halk sağlığı uzmanı atanıyor" dedi.

Atanacak olan 11 uzman hekimin göreve başlamasıyla birlikte, uzman hekim ihtiyacının azalacağını ifade eden Sağlık Müdürü Uyanık, "Uzman hekimlerin göreve başlamasıyla birlikte vatandaşlarımızın yerinde sağlık hizmeti almasında bir adım daha atılmış olacaktır. Uzman hekim sayısının artmasıyla birlikte vatandaşımız daha iyi sağlık hizmetine kavuşacaktır. Diğer atanan 10 pratisyen hekimlerimizde çeşitli sağlık ocaklarında görevlendirilecektir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 15:18:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?