5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yozgat'a açık cezaevi

Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, E Tipi Kapalı Cezaevi’nin E bloğunun açık cezaevine dönüştürüleceğini söyledi. Kapıcı, bunun için bakanlıktan ödenek istediklerini kaydetti.

Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, geçtiğimiz Aralık ayında Adalet Bakanı Cemil Çiçek’in onayıyla Yozgat E Tipi Kapalı Cezaevi’nin E bloğuna açık cezaevi statüsü verildiğini belirterek, tadilat için bakanlıktan ödenek istendiğini söyledi.
Yeni Adliye Sarayı’nın hizmete girmesiyle birlikte ara eleman ihtiyacı doğacağını kaydeden Başsavcı Kapıcı, Adliye Sarayı’ndaki çay ocakları, kantin, kafeterya, temizlik, yemekhane, çevre düzenlemesi ve otopark işletmelerindeki elaman ihtiyacının cezaevindeki hükümlüler tarafından karşılanacağını ifade etti.

Açık cezaevinde yatan hükümlülerden belirlenen kategoriye uyan kişilerin Adliye Sarayı’nda istihdam edileceğini belirten Kapıcı, "Bu hükümlüler sabah Adliye Sarayı’na gelerek, kendilerine verilen iş kollarında çalışacaklar. Mesai bittikten sonra da tekrar cezaevine gidecekler. Hepsi sigortalanacak ve devletin takdir ettiği şekilde ücret ödenecek. Yapılan bu uygulamayla hükümlüler, hem halka hizmet verecek hem de tahliye olduklarında çalışmaya hazır birer fert olacaklardır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2005 Çarşamba 16:41:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?