6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Yozgat'a Hollandalı belediyeci konuk

Hollanda'nın Roermond Belediye Başkanı ve beraberinde heyet, Yozgat'ın Çekerek, Aydıncık ve Kadışehri ilçelerinde Avrupa Birliği destekli turizmi geliştirme projesi kapsamında kente geldi.

Yozgat'ın Çekerek, Kadışehri Halıköy ve Aydıncık Kazankaya belediyeleri ile Hollanda'nın Roermond Belediyesi ortaklığında hazırlanan proje kapsamında Yozgat'a gelen Roermond Belediye Başkanı Henk Van Beers, Başkan Yardımcısı Gerard Ijff, Roermond Belediye Meclis üyesi Selçuk Öztürk, Belediye Başkan Danışmanı Esther Wassenberg, Belediye Turizm Müdürü Sandra Roemen ile birlikte Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'i ve Yozgat Valisi Amir Çiçek'i ziyaret etti.

Ziyaretlerinde Yozgat'ı çok beğendiğini belirten Roermond Belediye Başkanı Henk Van Beers, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girme sürecinde ortak projeler hazırlamalarının çok önemli olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Yusuf Başer ve Yozgat Valisi Amir Çiçek'i Hollanda'ya davet eden Beers, "Burada Türk insanının çok güler yüzlü ve misafirperver olduğunu gördüm. Türk insanı güneşin sıcağını alarak bizlere çok sıcak davrandılar. Türkiye ve Yozgat'ta olmaktan çok mutlu olduk" dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de, ziyaretlerinden dolayı Roermond Belediye Başkanı Henk Van Beers'e ve beraberindekilerine teşekkür ederek, günün anısına bir testi ve fincan takımı hediye etti.

Yozgat Valisi Amir Çiçek'te Türkiye'nin ve Yozgat'ın turizminin geliştirilmesi yönünde büyük çabalar sarf edildiğini belirterek, "Bizde hem Yozgat'ı hem ilçe ve beldelerimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Sizleri Yozgat'ta görmekten mutluluk duyduk" dedi.

Konuşmasının ardından Vali Çiçek, Belediye Başkanı Beers'e günün anısına saat kulesi maketi hediye ederken, Beers'de Vali Çiçek'e kravat ve kalem hediye etti.
Yozgat'ın Çekerek, Kadışehri Halıköy ve Aydıncık Kazankaya belediyeleri ile Hollanda'nın Roermond Belediyesi ortaklığında hazırlanan projenin Avrupa Birliği tarafından 151 bin 886 euro ile desteklendiği belirtilirken, Proje'nin amacı ise Çekerek, Aydıncık ve Kadışehri ilçelerinin tarihi, kültürel ve doğal mirasının ortaya çıkarılması ve turizm amaçlı tanıtımını sağlanmak olduğu bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 20:23:49
Güncelleme :18 Mayıs 2009 Pazartesi 20:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?