5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yozgat'a yılbaşı hediyesi

YOZGAT'A 13.6 MİLYONLUK YILBAŞI HEDİYESİ

Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu'nun (PMYO) kapasitesinin artırılması için 13.6 milyon TL ödenek gönderildi.

550 Öğrenci kapasiteli Yozgat PMYO'nun öğrenci sayısının bine çıkarılması için yapılması gerekli olan eğitim binası için 13,6 milyon TL valilik hesabına aktarıldı.

Konuyla ilgili PMYO'da bir açıklama yapan Yozgat Valisi Necati Şentürk, 2010 Yılının son gününde 2011 yılına saatler kala Yozgat halkına güzel bir müjde vermek istediğini belirterek, "1997 yılında faaliyete başlayan polis okulumuz, 2001 yılından itibaren de polis meslek yüksek okulu olarak eğitimini sürdürüyor. Şuanda okulumuzda 558 öğrenci eğitim görmektedir. Bu öğrencilerimiz mezun olduktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü'nün çeşitli birimlerinde görevler almaktadır. Buradaki öğrenci sayısı Yozgat için yeterli değildi. Bu sayının artırılması için yapılan girişimlerde bu öğrenci sayımızı bin'e çıkartacağız. Şuanda 558 öğrenci kapasitesi bin olacak" dedi.

Yozgat'ta eğitimi ayağa kaldırmak ve eğitim kuruluşlarının kapasitesini biraz daha artırmak, fiziki altyapısını geliştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Vali Şentürk, "PMYO'nun öğrenci kapasitesini artırılması için yaklaşık 450 öğrencinin eğitim göreceği eğitimi bloğu ve yine 450 öğrencinin barınacağı öğrenci yurdu yapacağız.

Bu maksatla valiliğimize 13,6 milyon TL para intikal etti. Bu para valilik hesaplarına girdi. Yılbaşının hemen ardından ihale hazırlıklarına başlayıp iki ay içerisinde eğitim kurumunun ihalesini yapmış olacağız" diye konuştu.

PMYO'nun ek binası için arsa gerektiğini ifade eden Vali Şentürk, "PMYO'nun yanında valilik konutu yapılması için tahsis edilen 10 dönüm arsayı biz PMYO'ya tahsis ettik. Biz valilik olarak konut yapmaktan vazgeçip okulun Yozgat için önemine binaen arsa PMYO'na tahsis edilmiştir. Yılbaşından sonra ihale yapılıp temeli atılacak. 13,6 Milyon TL paranın ilimize gönderilmesinde çok büyük gayreti ve emeği olan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcımız Cemil Çiçek'e çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Daha sonra Hayırsever İşadamı Bilal Şahin tarafından yaptırılması planlanan 24 derslikli ilköğretim okulunun yapılacağı arsada incelememelerde bulunan Vali Şentürk,"Kentpark çevresinde büyük oranda bir yapılaşma oldu. Bu bölgede devlet okulu yoktu. Belediye başkanımız burasını okul yeri olarak tahsis etti ve Hayırsever İşadamımız Bilal Şahin bey'de eğitim şurasında söz verdiği 24 derslikli okulu bu alana yapacak. Okul altında spor salonu, konferans salonu ile çok modern bir okul olacak ve 2011-2012 eğitim öğretim yılına yetişecek. Kim okul yaparsa ona yerimiz var, kim eğitime katkı yaparsa onlara gönlümüzde yer veririz. En geç 2014 yılında ilimizin eğitim sorunu kalmayacak" ifadelerini kullandı.

YOZGAT'A 13.6 MİLYONLUK YILBAŞI HEDİYESİ
YOZGAT'A 13.6 MİLYONLUK YILBAŞI HEDİYESİ
YOZGAT'A 13.6 MİLYONLUK YILBAŞI HEDİYESİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2010 Cuma 16:17:05
Güncelleme :6 Ocak 2011 Perşembe 16:25:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?