5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yozgat'ın 3. semt pazarı açıldı

YOZGAT'IN 3. SEMT PAZARI TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Yozgat'ta 3. Semt Pazarı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Semt Pazarı açılışına Yozgat Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer, sivil toplum örgüt temsilcileri, daire müdürleri, pazarcı esnafı ve vatandaşlar katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Aşağı Çatak Mahallesi Muhtarı Osman Karabulut, uzun uğraşlar sonucu mahallelerine semt pazarı kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirterek, Semt Pazarının kurulmasını sağlayan Belediye Başkanı Yusuf Başer ve belediye meclis üyelerine teşekkür etti.

Daha sonra konuşan Yozgat Pazarcılar ve Toptancılar Derneği Basın Sözcüsü Salih Çavuşoğlu, pazarcı esnafı için yeni bir hizmet kapası, vatandaş için de yeni bir alışveriş merkezi oluştuğunu belirterek, "Bu hizmeti bize sağlayan belediye başkanımıza, pazarcılar ve toptancılar dernek başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'de yaptığı konuşmada kurulan bu pazardan 4-5 mahalle halkının yararlanacağını belirterek, "İlimize bu 3. pazarımız oluyor. Bu mahallede oturan vatandaşlarımız uzak bir yere gitmeden kendi mahallelerinden alış verişlerini yapabilecekler. İnşallah bundan sonraki zamanda kapalı standartlara uygun pazarlar kurulacak. Ne katar market olursa olsun pazarcılık devam ediyor. Toptancı hali ile ilgili çalışmalar başlattık. Bu pazarımız ilimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Pazarların piyasadan daha ucuz, vatandaşın alım gücünün daha yüksek olduğu yerler olduğunu belirterek, "Üretici ile aracı kuruluşlar arasında bulunan kişiler, daha yüksek kazanıyor. Üreticiden bire aldıklarını tüketiciye 3-4 katına satıyorlar. Bu da fiyatları son derece yükseltiyor. Aracı kuruluşları aradan çıkartarak tüketiciye daha ucuz ürünler sunmamız gerekiyor. Pazarcılık çok göklü bir gelenektir. Bu gelenek günümüzde de hiç değerini kaybetmeden sürüyor. Bu pazarımızın hayırlı uğurlu olmasını, müşteri için ucuz, esnaf için ise bol kazançlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından pazarın açılış kurdelesi kesilerek, pazar gezildi.

YOZGAT'IN 3. SEMT PAZARI TÖRENLE HİZMETE AÇILDI
YOZGAT'IN 3. SEMT PAZARI TÖRENLE HİZMETE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2010 Pazartesi 12:23:05
Güncelleme :27 Eylül 2010 Pazartesi 14:51:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?