5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yozgat'ın sorunu otopark ve işsizlik

YOZGAT'IN SORUNU OTOPARK VE İŞSİZLİK

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat'ın şehir merkezinde en büyük sorunlardan birisinin işsizlik, diğerinin ise otopark olduğunu söyledi.

Yozgat'ın belediyecilik açısından sorunlarını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Başer, "Belediyemizin en büyük sorunlardan biri devraldığımız borcun yapılandırılması ve kalan paranın da yatırımlara yeteri kadar kaynak ayrılamayışıdır. İkinci olarak ta otopark sorunumuzdur. Önümüzdeki dönemlerde resmi dairelerin il dışına taşınmasıyla birlikte şehir merkezindeki trafik yoğunluğu düşecek ve otopark sorunumuzda azalacaktır. Ayrıca belediye olarak yapacağımız çok katlı otopark ile bu sorun tamamen çözülecektir" dedi.

Yozgat'ın il genelinde en büyük sorunu ise bütün illerde olduğu gibi işsizlik olduğunu vurgulayan Başkan Başer, "İşsizliğin çözümünün başında ise yatırımcıların Yozgat'a getirilmesidir. Özellikle Yozgatlı yatırımcıların olması daha önemlidir. Yozgat tarım ve hayvancılık yönünden oldukça geniş arazi ve meralara sahiptir. Tarım ve hayvancılık ve bunun sanayisi geliştirilmelidir. İşsizlerinde maalesef iş beğenmeme gibi bir durumu var. Tarım sezonunda ilimize diğer illerden yaklaşık 35 bin kişi gelmekte ve tarım alanlarında çalışmaktadırlar. Sanayi alanlarında ise iş kültürü düşük. Belediyemiz, Valiliğimiz, Ticaret ve Sanayi Odası ile müştereken projeler üretilmektedir. Belediye'de yaptığımız yatırımlarla 200-300 kişiye istihdam sağladık. Yine İş Kurumu projeleri ile işsizlerimiz istihdam edilmektedir. Yapılacak yatırımlarla istihdam alanları artırılması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 18:43:02
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 21:24:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?