6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Yozgatlı doğalgazı sevdi!

YOZGAT'TA DOĞALGAZ KULLANIMI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Yozgat Sürmeligaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, kentte doğalgaz kullanımının her geçen gün arttığını belirterek, doğalgaz şebekesinin şehir merkezinde yüzde 80'e ulaştığını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Sürmeligaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, Yozgat'ta doğalgaz çalışmalarına 2006 yılı sonunda başladıklarını belirterek, "3 yıllık süreç içerisinde Yozgat'ta büyük mesafe kat ettik. Takriben 300 kilometre boru hattı döşendi ve 22 bin 500 abonemiz oldu. Bu abonelerden 19 bin sayaç bazlı abonemiz şu an doğalgaz kullanıcısı durumdadır. İlk başlangıçta halkımız, doğalgaz hatlarını çekerken garipsiyordu, ‘sokaklarımızı niye kazıyorsunuz’, ‘çamur oluyor’ diyordu. Şimdi ise insanlardan ‘bizim sokaklarımızı kazın ve doğalgazı getirin’, ‘doğalgazı kullanmak istiyoruz’ diye yoğun talepler gelmektedir" dedi.

Şehir merkezinde yüzde 80 oranında şebekenin tamamlandığını ifade eden Kahraman, "Bunun dışındaki tek katlı konutlardan da yoğun talepler gelmeye başladı. Yerköy ve Sorgun ilçeleri de aynı durumda, Boğazlıyan ilçemizde 2008 yılında gaz vermiştik. Orda da doğalgazın kullanılmakta ve çalışmalar sürüyor" ifadelerini kullandı.

Yozgat ile birlikte 5 ile daha gaz verdiklerini ifade eden Kahraman, "Şirketimiz, 2008 yılında Çankırı ve Kastamonu'ya, bu yılda Karabük'e gaz vermeye başladı. Şu an 5 şehre doğalgaz vermiş oluyoruz. Yozgat geneli itibariyle memnunuz, burada hava kirliliğinin daha da azalması noktasında doğalgaz kullanımının biraz daha artması gerekiyor. Doğalgaz kullanımındaki artışlara bağlı olarak hava kalitesinde iyileşmeler bulunmaktadır. Yozgat şehir merkezinde, elektrikteki trafolar gibi bizde de basınç düşürme istasyonlarımız var. Belli bölgelerde basınç düşürme istasyonlarının kurulması gerekiyor. Bu proje çerçevesinde işlem yapıyoruz" şeklinde konuştu.

YOZGAT'TA DOĞALGAZ KULLANIMI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 15:27:00
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 15:43:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?