7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Yozgatlı Mehmetçiklere kına yakıldı

Yozgat'ta 1988/3 tertip olarak vatani görevini yapacak olan gençler, ellerine kına yakılarak asker ocağına gönderiliyor.

Yozgat'ta, yüz yıldır devam eden gelenek gereği askere giden Mehmetçiklere kına yakılıyor. Annesinin saçına kına yakıp "Vatan için gerektiğinde kurban ol" diyerek asker ocağına gönderdiği ve Çanakkale Savaşı'nda şehit olan Yozgatlı Kınalı Hasan'ın torunları da onun izinde gidiyor. Görev yapma sırası gelen Mehmetçik adayları, kına yakma merasimi ve davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla birliklerine uğurlanıyor.

Yozgat'ın Taşköprü Mahallesi'nden vatani görevini yerine getirecek olan Orhan Baran ve arkadaşları, ellerine kına yakılarak asker ocağına uğurlandı. Asker olacak gençler için düzenlenen kına yakma merasiminde halaylar çekilip oyunlar oynanırken, bir taraftan da hüzünlü anların yaşanmasına neden oldu.

Acemi birliğini Samsun'da yapacak olan Orhan Baran, her Türk genci gibi vatani görevini yapma sırasının kendine geldiğini belirterek, "Askerlik görevimi seve seve yapmaya hazırım" dedi.

Baba Raşit Baran'da oğlunu askere göndermenin gururunu yaşadığını belirterek, "Her Türk genci gibi benim oğlumda vatani görevini seve seve yapacaktır" dedi.
Eline kına yakılan Orhan Baran'ın arkadaşları, 'En büyük asker bizim asker', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' sloganları atarken, asker uğurlama merasimi gece geç saatlere kadar devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 17:41:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Emrah Sorgunlu IP: 88.249.6.xxx Tarih : 31.08.2008 12:47:17

Allah Kazasız Belasız Bıtırmenızı nasıp etsın..İnşallah Gule oynaya Teskereryı alırsınız..Bende tesklere beklıyorum 7 ay var daha:(( bitmıyooOoo:D