7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Yozgatlı öğrenciler Ankara'yı gezdi

Yozgat Özel Ergin İlköğretim Okulu, öğrencilerin sosyalleşmesine kattı sağlamak ve inceleme, araştırma yönlerini geliştirmek amacıyla 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerini Ankara'ya bir günlük geziye götürdü.

Ankara gezisi hakkında bilgi veren Özel Ergin İlköğretim Okulu Müdürü Ali Acar, düzenlenen bu tür gezilerin, öğrencilerin gezip görerek öğrenmesine büyük katkı sağladığını söyledi.

Ali Acar, "Bu amaçla belirli aralıklarla çeşitli illere geziler düzenliyoruz. Ankara'da öğrencilerimiz önce Ahmet Ulusoy Fen Lisesi'ni gezdi. Ardından ülkemizin en köklü ve kaliteli üniversitelerinden olan Hacattepe ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ni (ODTÜ) gezerek, üniversite hakkında bilgi aldılar. Öğrencilerimiz ODTÜ öğrencileriyle birlikte deneyler yaparak üniversite ortamını tattılar. Daha sonra Türk-Amerikan Derneği ziyaret edildi. Gezimizin son durağı İstiklal Marşı şairi büyük usta Mehmet Akif Ersoy'un evi oldu. Yavrularımız burada ecdadımızı yad edip, o eşsiz insan ve kurtuluş mucizesini gerçekleştirenleri andılar" dedi.

Acar, bu tür gezilerin bundan sonra da devam edeceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 11:05:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?