7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Yozgatlı öğrencilerden örnek davranış

Yozgat'ta ilköğretim 5. sınıf öğrencileri yolda buldukları 50 YTL'yi belediye başkan yardımcısına teslim ederek örnek bir davranış sergilediler.

Yozgat Süleyman Sırrı İçöz İlköğretim 5. A sınıfına giden Şeyma Gülsaçan, Melike Şahingöz okul çıkışında yolda buldukları 50 YTL parayı, bir hastanın ilaç parası olabilir düşüncesiyle belediyeye kadar yürüyerek gelip Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt'a teslim ettiler. Bu örnek davranışlarından dolayı öğrencileri kutlayan Başkan Yardımcısı Bozkurt, öğrencilere, çikolata ve kitap hediye etti.

Bozkurt, Çoukların bu davranışının büyüklere dahi örnek olacağını belirterek, "Öğrencilerin gösterdiği bu hassasiyet beni çok duygulandırdı. Böyle güzel, düşünceli çocuklarımız yetişmeye devam ettikçe bizim sırtımız yere gelmez. Bu yaşta olmalarına rağmen bu kadar güzel bir düşünceye sahip çocuklarımızı kutluyor,ailelerini ve öğretmenlerini böyle güzel nesiller yetiştirdikleri için tebrik ediyorum" dedi.

50 YTL'yi bulan Şeyma Gülsaçan ve Melike Şahingöz, "Parayı bulduğumuzda, paranın acil ihtiyacı olan bir kişiye ait olabileceğini düşündük. Arkadaşlarımız Ayşenur Özdemir ve Nezaket Özer ile birlikte belediyeye getirerek başkan yardımcımıza teslim ettik. Kendileri anons yaparak bu parayı sahibine teslim edeceklerdir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 15:03:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayşenur özdemir IP: 88.254.75.xxx Tarih : 3.03.2011 10:48:24

biz arkadaşlarımızla yine para bulsak aynı şeyi yapardık ve bunu herkesin yapmasını terçih erimmm