5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yozgatlı şairlere üç ödül

TÜRKİYE SEVDASINDA YOZGATLI ŞAİRLERE ÜÇ ÖDÜL

Türkiye Sevdası kapsamında Giresun Şebinkarahisar'da düzenlenen 13. Hikmet Okuyar Ödüllü Şiir Yarışmasında Yozgatlı şairler üç ayrı birincilik ödülü kazandı.

Yozgatlı Şairler ve Yazarlar Birliği Başkanı Ahmet Sargın, 14-21 Mayıs 2010 Tarihleri arasında Giresun Şebinkarahisar'da yapılan "Özellikleri ve Güzellikleriyle İl ve İlçelerimiz" konulu yarışmada dereceye giren şair ve yazarların ödüllerini aldığını söyledi. Yarışmada "Gelin Görün Bursa'yı" şiiriyle kendisinin, "Çorum Güzellemesi" ile Salim Gülbahçe, "Gaziantep Güzellemesi" ile Osman Yüksel ayrı ayrı birinci seçilerek ödül aldıklarını ifade eden Sargın, "Şebinkarahisar da Yozgat ekibi olarak olağanüstü bir ilgi gördük. Yozgatlı şairlerin seçkin ve vazgeçilmez olduğunu kanıtladık. Yozgat Şair ve Yazarlar Birliği üyeleri görevlerini başarıyla yapmışlardır. Emeği geçenlere ve Şebinli gayretli insan Hikmet Okuyar'a teşekkür ederim. Ayrıca Şebinkarahisar'a gitmemizi sağlayan ekonomik desteğini esirgemeyen Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve Başkan Yardımcısı Tevfik Bozkurt'a teşekkür ediyoruz" dedi.

Sargın, Şebinkarahisar Şiir Şenliklerine katılan tüm şairlerin, o yörenin tarihi ve turistik yerlerini de gezdiklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2010 Cumartesi 18:31:03
Güncelleme :22 Mayıs 2010 Cumartesi 18:35:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?