6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Yozgatlılar 3G'ye uyum sağladı

Teknolojiyi yakından takip eden vatandaşlar, dün başlayan 3G hizmetiyle birlikte görüntülü konuşmaya başladı.

Yozgat'ta vatandaşlar cep telefonlarında hızlı ve zengin içerikli bilgi akışını sağlayacak ve görüntülü konuşmaya imkan veren Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sistemi'ni (3G) kullanmaya başladı. Cep telefonunda 3G özelliği bulunan vatandaşlar, yakınları ve arkadaşlarıyla görüntülü konuşmaya başladı.

Gelişen teknolojiye kısa sürede adapte olan vatandaşlar, "Daha önce sevdiğin kişilerle görüntülü konuşmak için mutlaka bir bilgisayar bulmak gerekirken, şimdi istediğin yerden anında konuşabiliyorsun. Gerçekten güzel bir hizmet olmuş" dedi.

3G sisteminde konuşma tarifeleri hakkında net bir bilginin bulunmadığını belirten vatandaşlar, "Görüntülü konuşmanın diğer konuşmalardan farkı var ama bu sistemde ücretlendirme nasıl olacak bunların tam netlik kazanması gerekir. Ayrıca 3G sisteminin başlamasıyla birlikte telefon pazarında da bir hareketlenme yaşanmaktadır. 3G özellikli telefonlar sistemi açılmadan önce 260 TL'ye satılırken, şimdi 300 TL'ye çıkarılmış. Bu nedenle vatandaşlar teknolojiden yararlanırken, fırsatçılara da fırsatın verilmemesi gerekir" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2009 Perşembe 18:45:51
Güncelleme :30 Temmuz 2009 Perşembe 18:48:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?