7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Yozgatlılara kömür uyarısı!

Yozgat Çevre ve Orman İl Müdürü Birol Ayyıldız, şehirde hava kirliliğinin yaşanmaması için kömür satışlarının sürekli denetlendiğini söyledi.

Kış mevsiminin yaklaşması ve havaların soğuması dolayısıyla kalorifer ve sobaların artık yakılmaya başladığını belirten Çevre ve Orman İl Müdürü Birol Ayyıldız, "Kurum olarak, ilimizde vatandaşlarımızın tükettiği katı yakıt mamullerin ne şekilde satılacağı belirlenmiştir. Her türlü kömürün açıkta satılması kesinlikle yasaklanmıştır. Kömürün mutlaka torbalı şekilde satılması gerekiyor. Torbalı şekilde satılan kömürlerde de 4 bin kilo kalorinin altında olan kömürlerin satışı da yasaklanmıştır" dedi.

Vatandaşların kömür alırken mutlaka üzerindeki bilgileri kontrol etmesi gerektiğini ifade eden Ayyıldız, "Kömür torbalarının üzerinde kömürün kilo kalorisi, hangi firmaya ait olduğu belirtilmesi gerekir. Vatandaşlarımız bunun aksine bir durumla karşılaşırsa müdürlüğümüze bildirmeleri taktirde gerekli işlemler yapılacaktır" dedi.

Yozgat'ta hava kirliliğinin geçmiş yıllara oranla oldukça düştüğünü ifade eden Ayyıldız, "Bunun birinci derece sebebi ilimizde doğalgaz kullanımının başlaması, ikincisi ise kükürt oranı yüksek kalitesiz kömürlerin satışının engellenmesidir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 16:14:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?