7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Yozgat'ta 1 ayda 225 kene vakası!

KENE ısırması nedeniyle son 2 ayda Türkiye’de 35 kişi hayatını kaybederken, Yozgat’ın Sorgun İlçesi'nde ise son 1 ay içinde 225 kişi hastaneye başvurdu.

Son olarak ilçenin Araplı Kasabası'nda oturan Ali Bulut, kene ısırması nedeniyel Sorgun Devlet Hastanesine kaldırıldı. KKKA hastalığı şüphesiyle kontrol altına alınan Bulut, durumunda bir değişiklik olmaması üzerine Ankara Numune Hastanesi’ne sevk edildi.

Sorgun Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şevket Bağcı, kene vakalarından dolayı vatandaşların paniklememesini isterken, en yakın hastanelere başvurmaları gerektiğini söyledi. Başhekim Bağcı şöyle dedi:

“İlçemize bağlı köy ve kasabalarla birlikte diğer çevre ilçelerden kene ısırması nedeniyle hastanemize oldukça yoğun başvuru oluyor. Son bir ayda hastanemize toplam 225 kişi başvurdu. Bu hastalarımızın bir çoğunu kendi hastanemizde tedavi altında tuttuk. Durumu ağır olan hastaların bir kısmını da Yozgat, Ankara ve Kayseri’ye sevk ettik. Özellikle kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın kene vakalarından dolayı rahatsız oldukları görülüyor. Vatandaşlarımızın panik yapamaması, kene ısırması durumunda en yakın sağlık ocakları ve hastanelere başvurmaları gerekiyor.”

DHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 15:18:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?