3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Yozgat'ta açılış günü

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Yozgat'ta bir dizi açılış ve temel atma törenine katıldı.

Yozgat'ta, belediye tarafından yaptırılan kamyon garajı ile Hüsnü Özyeğin Vakfı tarafından yapılan 150 kişilik Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışı ve Fen Lisesi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Hüsnü Özyeğin Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışında konuşan Vakıf Başkanı Hüsnü Özyeğin, 'Ülkenin insanına yapılan yatırım en değerli yatırımdır' sloganından yola çıktıklarını belirterek, "Vakfımız 3 sene önce kızların okullaşma oranının çok düşük olduğu illerden başlayarak yurt yapmaya başladı. Şimdiye kadar 18 yurt, 14 ilköğretim okulu, 7 lise yaptık. Şu anda da inşaatı devam eden 3 ilköğretim, 1 lise ve 5 yurdumuz var. 3 yıl içerisinde bu tür hizmet sayımızı 100'e tamamlamayı arzu ediyoruz" dedi.

Daha sonra konuşan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Yozgat'a yurt yapan Hüsnü Özyeğin ve yurdun yapımına katkı sağlayanlara teşekkür ederek, "İktidara geldiğimiz günden beri eğitim birinci önceliğimizdir. Eğitimi ikinci plana attığınız zaman, bir problemler yumağı olarak tekrar önünüze geliyor. Onun için doğru bir yoldayız. Devlet olarak bütçeden en büyük payı eğitime ayırıyoruz. Ancak bu yetmiyor. Onun için değerli işadamlarımızın katkısına ihtiyaç var. Bunların başında da Sayın Hüsnü Özyeğin geliyor. Hüsnü Özyeğin, Türkiye'nin yetiştirdiği en başarılı işadamlarındandır. Onun gibilerin sayısı çoğaldıkça Türkiye daha büyük ve güçlü olacaktır" diye konuştu.


Konuşmaların ardından 150 kişilik Hüsnü Özyeğin Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışı yapıldı.

Daha sonra belediye tarafından yapılan kamyon garajı hizmete açıldı. Son olarak da Yozgat Fen Lisesi'nin temeli atıldı. Düzenlenen açılış ve temel atma törenlerine Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in yanı sıra Yozgat Valisi Amir Çiçek, AK Parti Yozgat milletvekilleri Mehmet Çiçek, Bekir Bozdağ, Osman Coşkun, Belediye Başkanı Yusuf Başer, çevre ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 18:47:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?