6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Yozgat'ta deneme sınavı heyecanı

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilin eğitim seviyesini yükseltmek amacıyla düzenlenen 5'inci deneme sınavı bugün yapıldı.

Deneme sınavının yapıldığı okulları gezen Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, öğrencileri sınavlara hazırlamak ve ilin eğitim seviyesini yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.

Gamsız, 14 ilçe merkezinde aynı anda yaklaşık 21 bin ortaöğretim öğrenicinin sınava alındığını belirterek, "Eğitim yılı süresince 8 deneme sınavı yapmayı planlamıştık, 4 sınavı ilk yarıda yaptı. Bugünde ikinci yarının ilk sınavını yapıyoruz. Bundan sonra 3 sınav daha yaparak, toplam 8 sınav yapmış olacağız" dedi.

Yapılan bu sınavlarla derslerin ve konuların mukayesesinin yapıldığını, öğrencilerin konuları anlayıp anlamadığı ve noksanlarının tespiti yönünden oldukça önem arz ettiğini belirten Gamsız, "Deneme sınavlarında anlatılan konular ve derslerin fotoğrafını çekmiş oluyoruz. Öğretmenlerimiz sınav sonuçlarını değerlendiriyor, öğrencilerimizin eksik konularını tamamlamaya çalışıyorlar. Bu sınavlarda ayrıca, üniversiteye girecek öğrencilerin daha kaliteli ve hızlı soru çözme bakımından yetenekleri gelişiyor. Aynı zamanda konu tekrarı yapıldığı için öğrencilerimiz bilgilerini yeniliyor. İnşallah bu emeğimiz boşa gitmeyecek ve Yozgat'ın eğitim seviyesi üst sıralara çıkacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 14:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?