5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yozgat'ta dolu şoku

YOZGAT'TA DOLU ŞOKU

Yozgat'ın merkeze bağlı Erkekli köyü ve Şefaatli ilçesine bağlı Kızılkoca köyünde gerçekleşen dolu yağışı, yaklaşık 18 bin dekar ekili alana zarar verdi.

Yozgat'ın merkeze bağlı Erkekli köyü ve Şefaatli ilçesine bağlı Kızılkoca köyünde yağmur yağışıyla birlikte düşen dolu, ekili alanlara büyük oranda zarar verdi. Kızılkoca Köyü Muhtarı Kenan Öztürk, dolunun çok şiddetli bir şekilde yarım saatten fazla yağdığını belirterek, "Köyümüzün 11 bin dekar hububat ekili alanına yüzde 75-80 civarında zarar verdi. Ekinlerimiz neredeyse biçilemez duruma geldi. Biz devletten tohumluk desteği ve borçların ertelenmesini istiyoruz" dedi. Oluşan zarar karşısında gözleri

dolan Celal Oba, "Dolu ekinleri tamamen bitirdi. Zarar Allah'tan geldi, yapacak bir şeyimiz yok. Devletimizden yardım bekliyoruz" diye konuştu. Mustafa Şen ise, dolunun tüm ekili alanlara, bağ ve bahçelere zarar verdiğini belirterek, "Özellikle buğdayların başaklarını tamamen dökmüş, başak içerisinde buğday kalmamış, zararımız çok büyük, ekinleri biçmeye dahi gerek kalmamış" dedi.

Şefaatli Ziraat Odası Başkanı Şükrü Parlak, Kızılkoca köyüne yağan dolunun ekili alanlara büyük oranda zarar verdiğini belirterek, "Dolu zararı sigorta kapsamında olduğu için devlet buna yardım yapmıyor. Çiftçimizin bir çoğunun gelir düşüklüğünden, bazılarının da bilinçsiz olmasından dolayı sigorta yapılmıyor. Biz devletimizden Ziraat Bankası ve Tarım Kredi kooperatif borçlarının ertelenmesini ve tohumluk desteğinin verilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, merkeze bağlı Erkekli Köyünde yaklaşık 7 bin dekar alanda hububat ile nohut ve mercimeğin zarar gördüğünü söyledi. Kızılkoca ve Erkekli köyleri etrafında bulunan bazı köylerin de ekili alanların doludan zarar gördüğünü ifade eden Açıkgöz, "Devlet yetkililerinden doludan zarar gören çiftçilerimize yardım etmelerini, borçlarını ertelemelerini ve tohumluk desteği sağlamalarını istiyoruz" dedi.

YOZGAT'TA DOLU ŞOKU
YOZGAT'TA DOLU ŞOKU
YOZGAT'TA DOLU ŞOKU
YOZGAT'TA DOLU ŞOKU
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 20:05:05
Güncelleme :27 Haziran 2010 Pazar 21:01:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?