6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Yozgat'ta kene alarmı!

Yozgat'ta 2009 yılında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığından dolayı 4 kişinin ölmesi ve 2 bin 500'e yakın kişinin de kene ısırması sonucu hastanelere başvurması, sağlık ekiplerini harekete geçirdi. Kene vakalarının yaygın olarak görüldüğü bölgelerde kene kovucu sprey dağıtılırken, halk da bilgilendirildi.

Yozgat'ın Saraykent ilçesinde köylere giden İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, arazide gördükleri vatandaşları kene hakkında bilgilendirirken, broşür ve kene spreyi dağıttı. Sağlık görevlileri, kene ısırması halinde mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna gitmeleri konusunda vatandaşları uyarırken, 'Bu hayvan kenesi, bu ot kenesi, zehirli veya zehirsiz' diye düşünmenin doğru olmadığını, mutlaka sağlık kuruluşuna gidilmesi gerektiğini söyledi.

Vatandaşların bazıları keneden çok korktukları için araziye çıkamadıklarını belirterek, "Araziye çalışmaya gidemiyoruz. Kene için tedbir alıyoruz ama aldığımız tedbir ne derece yeterli bilmiyoruz" dedi.

Bazı vatandaşlar da keneden korkmadıklarını belirtirken, 73 yaşındaki Hamdi Demirel ise kafasına yapışan keneyi kopardığını söyledi. Sağlık ekipleri, Hamdi Demirel'i sağlık ocağına gitmesi konusunda ikna etti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 13:08:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?