6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Yozgat'ta kitap fuarı açıldı

YOZGAT'TA KİTAP FUARI AÇILDI

Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği tarafından düzenlenen ve ilköğretim öğrencilerine hitap eden kitap fuarı, düzenlenen törenle açıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen törene Yozgat Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erdoğan ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayelerinde başlatılan "Türkiye Okuyor" kampanyası kapsamında kentte "Yozgat Haydi Okumaya Kampanyası"nı yürüttüklerini belirterek, "Bu kampanya başladığı günden bu yana ilimiz genelinde kamu kurum ve kuruluşları, gönüllü kuruluşlar ve vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdiler. Bu kampanyanın başarıya ulaşması için sadece bir kurumun inisiyatifine bırakmadan adım adım takibini yapıyoruz. Vatandaşlarımızın boş zamanlarında kitap okuma alışkanlığı edinmeleri ve internet kullanma alışkanlığını geliştirmeleri için vali yardımcımız başkanlığında bir komisyon oluşturduk ve bu komisyon çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. Yozgat Belediyesi de bu kampanya çerçevesinde örnek bir uygulama başlatarak yeni evlenen çiftlere Türk bayrağının yanında birde kitap hediye etmektedir. Bizim için sevindirici bir olay da kampanyayı sivil inisiyatifin de benimseyerek desteklemesidir" dedi.

Yozgat okuyucusunu on bin kitapla buluşturan Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği'nin faaliyetlerine de değinen Vali Çiçek, "Öğrencilerimiz bu fuardan büyük ölçüde istifade edeceklerdir. Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erdoğan ve tüm dernek çalışanlarına kampanyamıza vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kitap fuarı gezilirken, fuarın 19-20-21 Kasım tarihleri arasında açık kalacağı belirtildi.

YOZGAT'TA KİTAP FUARI AÇILDI
YOZGAT'TA KİTAP FUARI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 13:47:05
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 13:51:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?