5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yozgat'ta kurbana sıkı denetim

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, doğu illerinden Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlere kurban satışı yapmak için canlı hayvan taşıyan araçlar üzerinde sıkı denetim yapıyor.

Yozgat Bölge Trafik Şube Müdürü Osman Tezcan, bu yıl yapılan denetimlerde vatandaşların kurallara uyduğunu gözlemlediklerini söyledi. Şube Müdürü Tezcan, "Bizim yaptığımız kontrolün amacı, kaçak canlı hayvan ve menşei belli olmayan sağlıksız hayvan satışını önlemektir. Geçmiş yıllara göre bu sene Türkiye genelinde sıkı tedbirler alındı. Bayram öncesi 24 saat uygulama yapıyoruz. Yapılan kontrollerde hayvan nakli yapan vatandaşların evrakları varsa iyi yolculuklar dileyip gönderiyoruz. Araçlarda eksik evrak varsa gerekli yasal işlemleri yapıyoruz. Taşınan hayvanların evrakları eksik ise Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri’ne bilgi veriyoruz. Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri gerekli işlemleri yapıyor. Bu yıl yaptığımız denetimlerde eksik evrak ve sağlıksız hayvan taşıyan hiçbir şahsa rastlamadık. Bu nedenle duyarlı davranan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Usulsüz hayvan taşıyan araçlara ise 3 ay trafikten men ve 3 milyarın üzerinde de para cezası tatbik edilmektedir" dedi.

Kurban satışı yapmak için büyük şehirleri tercih eden kurbanlık satıcıları ise yapılan kontrollerden çok memnun olduklarını söyledi. Satıcılar, bu yıl fiyatların uygun olması sebebiyle daha fazla satış beklediklerini kaydettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2005 Cuma 21:01:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?