6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Yozgat'ta öğretmenlere seminer

YOZGAT'TA ÖĞRETMENLERE SEMİNER

Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde öğretmenlere "Sınıf Yönetiminde Başarılı Bir Öğretmen Tipi" konulu seminer verildi.

Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen ve Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Sezgin'in verdiği seminere Vali Yardımcısı Hüseyin Konak, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazım Ekici, Milli Eğitim Müdür yardımcıları ve öğretmenler katıldı. Seminer öncesi bir konuşma yapan Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Kazım Ekici, eğitimin çok önemli olduğunu belirterek, "Dernek olarak ilimiz eğitimine katkı sağlamak amacıyla böyle bir düşüncemiz oldu. Milli Eğitim Müdürlüğümüze teklif ettik, onlarda kabul etti" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Gamsız ise, eğitimde kalite ve yüksek düzeyde öğretimin sağlanabilmesi için öğretmen ve öğrencilerin sorunlarının ortadan karılmaya çalışılması gerektiğini belirterek, "Bunun için öğretmenin sınıf yönetimi, sınıf içi iletişim ve psikoloji konumlarında iyi yetişmiş olması gerekmektedir. Önemli olan okullarda ve sınıflarda sağlıklı bireyler yetiştirmek ve öğretim amaçlarına ulaşmaktır. Bunun en iyi yolu ise öğretmenlerin, öğrenciler ile sağlıklı iletişim kurmaları ve sorunlarıyla ilgilenmeleridir" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Hüseyin Konak da, eğitimin tüm ülkelerin sorunu olduğunu belirterek, "Eğitim sorununu çözen ülkeler gelişmişlik seviyesini de yükseltmişlerdir. Bu nedenle ülkemizde ve ilimizde de eğitim seviyesini en yükseğe getirmemiz gerekiyor. Bunda da en önemli görev öğretmenlere düşmektedir. Bu tür düzenlenen seminerler, öğretmenlerin bilgi ve becerilerine olumlu yansıyacaktır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Sezgin, "Sınıf Yönetiminde Başarılı Bir Öğretmen Tipi" konulu seminer verdi.

YOZGAT'TA ÖĞRETMENLERE SEMİNER
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 17:25:01
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 18:32:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?