7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Yozgat'ta pirinç bolluğu!

Yozgat'ta, spekülatörlerin pirinç fiyatlarını yükseltmesinin ardından Toprak Mahsulleri Ofisleri'ne (TMO) yüklü miktarda pirinç gelmeye başladı.

Yozgat il genelinde pirinç stoklarının tükenmesi üzerine Yozgat TMO Ajans Müdürlüğü, Çorum TMO'dan kamyonlarla pirinç getirdi. TMO yetkilileri, pirinçte herhangi bir sıkıntının bulunmadığını, yeterli miktarda pirinç stoğunun bulunduğunu belirterek Yozgat'ta vatandaşların TMO'lardan istedikleri gibi pirinç temini yapabileceklerini söyledi.

Kamyonla Yozgat merkeze gelen pirinçlerin 5'er kilogramlık poşetler halinde Yerköy, Sarıkaya, Şefaatli ve Sorgun TMO Ajans Müdürlüğü'ne gönderilerek satışa sunulacağını ifade eden yetkililer, vatandaşın pirinç temininde tekrar sıkıntıya girmemesi için toptan satışların yapılmayacağını kaydetti.

Yozgat'a pirinç getiren bir kamyon şoförü, Çorum'un Osmancık ve İskilip ilçesinde yeterli miktarda çeltik bulunduğunu ve pirinç sıkıntısının vatandaşları yönlendirdiğini dile getirerek, "Pirinçte hiçbir sıkıntı yok. Bugün kilogramı piyasada 4 YTL'ye satılan pirinç, TMO'larda 1 lira 80 kuruştan satışa sunmaktadır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 18:38:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?