5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yozgat'ta şap tedbiri

Yozgat Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul, şap aşısı sonbahar kampanyasında 150 bin hayvanı aşılamayı hedeflediklerini söyledi. 

15 Eylül itibariyle şap hastalığına karşı hayvanları aşılama çalışmasına başlayacaklarını belirten Tarım İl Müdürü Ertuğrul, "İlkbahar kampanyasında 136 bin civarında hayvan şap hastalığına karşı aşılanırken, sonbahar kampanyasında hedefimiz 150 bindir" dedi. Çiftçilerin isteğine bağlı olarak şarbon ve çiçek hastalığına karşı aşıların da yapılacağını ifade eden Ertuğrul, "Şarbon ve çiçek hastalığı hayvandan insana bulaşabilen bir hastalıktır. O nedenle şüpheli hayvan ölümlerinde, durumun tarım müdürlükleri, hayvan sağlığı birimlerine bildirilmesini istiyoruz. Telefonlarımız 24 saat açık, üreticimiz istediği zaman bize ulaşabilir" diye konuştu. 

Bahar ve yaz aylarında özellikle Çekerek, Kadışehri, Aydıncık ve Akdağmadeni ilçelerinin bazı köylerinde görülen ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına neden olan keneyle mücadele çalışmalarında Kadışehir'deki ahırların ilaçlandığını da kaydeden Ertuğrul, "Aydıncık, Çekerek ilçelerine bağlı kenenin görüldüğü köylerdeki ahırlarda da ilaçlama yapıldı. Sonbaharla birlikte kenenin etkisi kalmamaktadır ve korkulacak bir durum yoktur. Biz Tarım İl Müdürlüğü olarak 2007 yılı ilkbahar aylarında ahırlarda ve gerekli görülen yerlerde ilaçlama yapacağız. İlaçlarımızı aldık, depolarımızda beklemektedir" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2006 Pazartesi 18:28:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?