5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yozgat'ta seçmen nakli elektrik faturası ile yapılacak

Yozgat İl Seçim Kurulu’nun talimatıyla muhtarların, seçmen nakline karşılık ikametgah belgesi ve seçmen adına elektrik faturası istediği bildirildi.

Yerel seçimlerde aday olan muhtarlar seçmen nakline başlayınca, İl Seçim Kurulu, muhtarlardan ikametgah belgesi ve kendi adına kayıtlı elektrik faturası istedi. Yozgat’ın Karabıyık Köyü’ne seçmen naklini yaptırmak isteyen Hayrullah Gürbıyık, muhtarlıktan aldığı ikametgah belgesiyle İl Seçim Kurulu’na müracaatta bulunduğunu belirterek, "İl Seçim Kurulu benden köyde kaldığıma dair delil olması için 1 adet elektrik, telefon ve su faturası ibraz etmemi istedi. Ancak ben Ankara Sincan’da kalıyorum. Yaz aylarında ve yurt dışına seyahatlerimde eşimi köye bırakıyorum. Bu nedenle ben de köyde oy kullanmak istiyorum" dedi.

Köy muhtarlarından bazılarının kendisine yerel seçimlerde oy verebilecek kişilere ikametgah belgesi verdiğini ve seçmen kaydı yaptığını iddia eden Gürbıyık, "Muhtara oy vermeyecek kişilere ikametgah belgesi verilmiyor. Şu anda Karabıyık Köyü’nde ikamet etmeyen, köy nüfusuna kaydı dahi bulunmayan en az 40 kişi seçim listesinde yer almaktadır. Eğer ben kendi köyümde oy kullanmayacaksam bu kişiler de kullanmasın. Benim tek isteğim özgür irademle köyümde oyumu kullanmak" dedi.

İl Seçim Kurulu’nun, yerel seçimler öncesi yaşanan seçmen naklini önlemek için müracaat edenlerden ikametgah belgesi ve ikamet ettiğini belgeleyen elektrik faturası istediği öğrenildi.

YOZGAT-(İHA)
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2003 Cuma 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 18:17:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?