5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yozgat'ta şiiri en güzel Şeyma okudu

Yozgat'ta, İlköğretim Okulları arasında düzenlenen "Şiir Okuma" yarışmasında merkez Gülaylar İlköğretim Okulu öğrencisi Şifanur Şeyma YURTLU, birinci oldu...Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen "1.Eğitim Bölgesi Okulları Şiir Okuma Yarışması" Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. İlköğretim Okulları ve Liseler arasında düzenlenen yarışmaya, 9 İlköğretim Okulu ile 3 Lise katıldı. Okulları temsilen İlköğretim Okullarından birer, Liselerden ise, ikişer öğrenci katıldığı yarışmada şiiri en güzel Şeyma YURTLU okudu.
Yarışmalar sonunda İlköğretim Okulları arasında düzenlenen yarışmada Gülaylar İlköğretim Okulu’ndan Şifanur Şeyma YURTLU ve Liseler arasında ise, Anadolu Lisesi’nden Zehra GÜVEN birinci oldu.
Abdurrahim KARAKOÇ’un "Bayramlar Bayram Ola" şiirini okuyan, Şifanur Şeyma YURTLU ses tonu ve jest ve mimikleriyle, salondakileri duygulandırırken, diğer yandan da yoğun alkış topladı. Proğram sonunda düzenlenen törenle dereceye girenlere Milli Eğitim Müdür Vekili Necati COŞKUN, Anadolu Lisesi Müdürü Selim ERKOÇ ve diğer yetkililer tarafından çeyrek altın ve kitap seti verildi. Yarışmanın ilerleyen bölümlerinde diğer bölge birincileri ve akabinden de 14 ilçe birincisi arasından “Yozgat İl Birincisi “seçilecek.


Hakkı YURTLU
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2003 Cuma 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 18:21:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?