6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Yozgat'ta sınav heyecanı

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilin eğitim seviyesini yükseltmek amacıyla düzenlenen ilkyarı deneme sınavlarının sonuncusu bugün yapıldı.

Deneme sınavı düzenlenen okulları gezen Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, öğrencileri sınavlara hazırlamak ve ilin eğitim seviyesini yükseltmeyi hedeflediklerini söyledi.

Gamsız, 14 ilçe merkezinde aynı anda 20 bin 468 ortaöğretim öğrenicinin sınava alındığını belirterek, "Bu sınav ilkyarı yılda 4'üncü ve son sınavımızdır. Derslerin ve konuların mukayesesini yapmak, öğrencilerimizin konuları anlayıp anlamadığı ve noksanlarını tespit etmek açısından ayda bir defa sınav düzenliyoruz. Anlatılan konular ve derslerin fotoğrafını çekmiş oluyoruz. Öğretmenlerimiz sınav sonuçlarını değerlendiriyor, öğrencilerimizin eksik konularını tamamlamaya çalışıyorlar" dedi.
Bu sınavlarda ayrıca, üniversiteye girecek öğrencilerin daha kaliteli ve hızlı soru çözme bakımından alışkanlık sağladığına değinen Gamsız, "Yine deneme sınavlarıyla öğrencilerimiz, konu tekrarı yapmaları ve başarılarının ölçülmesiyle ilgilidir. İnşallah bu emeğimiz boşa gitmeyecek ve Yozgat'ın eğitim seviyesi üst sıralara çıkacaktır" dedi.

23 Ocak tarihi itibarıyla 2008-2009 yılının birinci yarıyılın sonuna gelineceğine de değinen Gamsız, "Yozgat il genelinde 95 bin civarında öğrencimize karne dağıtacağız. İlköğretim ve ortaöğretimdeki öğrencilerimizin tamamı karnelerini alacaktır. Karneler bakanlığımız tarafından temin edilerek ilimize gönderilmiş ve okullara dağıtılmıştır. Öğrencilerimiz tatili dinlenerek geçirecek, beden ve zihinlerindeki yorgunlukları atacak, inşallah daha zinde bir şekilde ikinci yarıyıla başlayacaklardır" şeklinde konuştu

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 19:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?