5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yozgat'ta TEKEL işçilerini işsizlik korkusu sardı!

TEKEL’e bağlı Alkollü İçkiler İşletmesi’nin satışının onaylanmasıyla, Yozgat Tekel Bira Fabrikası’nda çalışan 310 işçiyi işsizlik korkusu sardı.

Karar sonrası bir açıklama yapan işçiler, devletin memuruna sahip çıktığını işçilere ise kapıyı gösterdiğini ileri sürdü.

20 Şubat 2004 tarihinde TEKEL’de devir teslim işlemlerinin yapılacağına değinen işçiler, "19 Şubat 2003 tarihinde, işçilerin memur kadrosuna alınması için Meclise kanun tasarısı sunulmuştu. 1 yıl oldu, bu tasarı bir türlü görüşülemedi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve Türk-İş Konfederasyonu adına Genel Başkan Sahil Kılıç, ’Hükümet, özelleştirme nedeniyle işten çıkarılan ve emekli olmamış işçilerin uygun görülen kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilebilmesi için gerekli yasal düzenlemeyi yerine getirecektir’ protokolünü imzalamıştı. Bu konudan da hiçbir sonuç çıkmadı" dedi.

TEKEL’in özelleştirilmesiyle devletin zarara uğlatıldığını ifade eden işçiler, "Yozgat Tekel Bira Fabrikası’nın yıllık üretim kapasitesi 12 milyon litredir. Son 1 yıldır sadece sembolik olarak üretim yapmaktayız. Burayı devralan şirket, fabrikaya kesinlikle kilit vurup hiçbir istihdam yapmayacaktır. Böylece devlete kar sağlayan bir kuruluş, böylece ortadan kaldırılmış olacaktır" diye konuştu.

Bira fabrikasının Yozgat’a aylık 1 trilyon lira girdi sağladığını kaydeden işçiler, "Buradaki işçilerin işten çıkartılmasıyla Yozgat esnafı da mağdur edilecektir. Hükümetten, çalışan 310 işçiyi Yozgat’ta bir devlet kurumuna yerleştirmesini istiyoruz. Memurlar gibi bizim de ev geçindirmemiz gerekiyor. Bizim de çocuklarımız evde ekmek bekliyor. İşçi ile memur arasında neden ayrım yapılıyor?" şeklinde tepkilerini dile getirdi.

YOZGAT-(İHA)
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2003 Pazartesi 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 18:17:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?