6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Yozgat'ta zorunlu eğitim 9 yıl oldu

Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, okul öncesi eğitimde Yozgat'ın pilot iller arasında yer aldığını belirterek, ilköğretimin Yozgat'ta zorunlu olarak 9 yıl olduğunu söyledi.

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Yozgat'ta okul öncesi eğitimin zorunlu hale geldiğini belirterek, "Son yıllarda okul öncesi eğitimin, başarıdaki katkısı anlaşılmış ve okul öncesi eğitime büyük destekler verilmeye başlanmıştır. İlimizin de okul öncesi başarısı oldukça yüksektir. Bundan dolayı da ilimizde okul öncesi eğitim zorunlu hale getirilmiştir" dedi.

Geçen yıl 4 anaokulu yaptıklarını belirten Gamsız, "Bu yıl Valimiz Amir Çiçek'in desteği ile 3 anaokulu projesi ve bir tanede vilayetler birliği tarafından yapılacak anaokulu ile bu yıl 4 okul daha yapacağız" dedi.

Yozgat'ta ilköğretimde okullaşma oranının yüzde 100 olduğuna değinen Gamsız, "Ancak adrese dayalı nüfus kayıtlarında ilimizde 7 bin 261 öğrenci okula gitmiyor gözükmektedir. Yaptığımız araştırmalar sonucunda bu öğrencilerin bir kısmının nüfusa kaydolduktan sonra öldüğü, bir kısmının il dışına taşındığı halde ilimizde ikamet ettiği gözükmekte, bir kısmı ise okullarda çift kayıt olarak gözükmektedir. Bu şekilde 3 binin üzerinde öğrenci tespit ettik. Diğer öğrencilerin de tespiti konusunda çalışmalarımız sürüyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 19:38:58
Güncelleme :17 Mart 2009 Salı 19:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?