8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Yozgat'taki göçün sebebi

Yozgat Valisi Amir Çiçek, ildeki göç sebeplerinin ekonomik olduğunu belirterek, yapılacak yatırımlarla göçün önlenebileceğini söyledi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, şehirlerde bulunan imkanların artık köylerde de olduğunu söyledi. Çiçek, "Vatandaşlarımız köyüne asfalt yoldan ulaşmakta, evlerindeki musluktan şebeke suyu akmaktadır. Köyde yaşayan insanlar şehirdeki imkanları köylerinde bulmaktadır. Ancak yinede göçler meydana gelmektedir. Göçün nedeni hizmet eksikliği değil ekonomik sebeplerdir" dedi.

Daha önceki yıllarda Yozgatlıların il dışına gittiğini belirten Vali Çiçek, "Artık Yozgatlı kendi yaşadığı bölgeye yatırım yaparak dışarıdaki vatandaşların Yozgat'a gelmesini istiyor. Bugün Boğazlıyan ve Sorgun ilçemizde termal yönden büyük yatırımlar yapılmaktadır. Bu yatırımlar daha da artacaktır. Yerköy ve Sarıkaya, Sorgun ilçelerimizde yatırımcılar incelemelerde bulunuyorlar. Yine organize sanayi bölgemizde Yozgatlı iş adamlarının sayısı artmaktadır. İlimizde yeni iş yerlerinin sayısı çoğaldıkça istihdam artacak ve dolayısıyla da göç duracaktır" dedi.

Yozgat'ın organik tarım yönünden ideal illerden biri olduğunu da ifade eden Vali Çiçek, "Yozgat'ta organik tarımın yaygınlaştırılması yönünde çalışma başlattık. Bir üniversitemizle görüşmelerimiz sürüyor. İklim ve arazi bakımından Yozgat organik tarım yapmaya çok elverişlidir. Bunu kısa zaman içerisinde yaygınlaştırmak istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin ilk milli parkı olan Yozgat Çamlık Milli Parkı için yeni bir proje hazırladıklarını ifade eden Vali Çiçek, "Çamlık Milli Parkı'na daha fazla turist çekmek ve Yozgat halkının parktan daha fazla yararlanmasını sağlamak amacıyla İl Özel İdaresi olarak bir proje hazırladık. Parkta yeni yollar, dinlenme alanları, yürüyüş parkurları ve kısa süreli konaklama merkezleri yapmayı planlıyoruz. Yine Yozgat merkeze bağlı Çatak'ta açılan 750 metre derinliğindeki sıcak suyu değerlendirmek istiyoruz. İl Özel İdare olarak yüzme havuzu üzerinde çalışma yapıyoruz. Ancak biz bunu İl Özel İdare değil de özel şahıslar tarafından yapılmasını istiyoruz. Bu nedenle Çatak'ta ki sıcak suyun değerlendirilmesi yönünde yatırımcı bekliyoruz. Yatırımcıya her türlü kolaylığı yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 16:28:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?