5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yozgat'tan Çin'e mermer ihracı

YOZGAT'TAN ÇİN'E MERMER İHRACI

Yozgat'ın Aydıncık ilçesine bağlı Kırımoluk Köyü yakınlarında çıkarılan mermer blok halinde Çin ve Pakistan'a ihraç ediliyor.

Emmioğlu Mermer tarafından Yozgat'ın Aydıncık ilçesinden çıkarılan fosilli rosata bej mermer blok halinde Çin ve Pakistan'a gönderilirken, işlenmiş olarak da Ortadoğu ülkelerine ihraç ediliyor. Emmioğlu Mermer Aydıncık Şantiye Şefi Aydın Altınsoy, Emmioğlu Mermer olarak Sivas merkez olmak üzere Amasya, Giresun ve Yozgat'ta mermer çıkardıklarını belirterek, "Yozgat, Amasya ve Giresun ocaklarından çıkardığımız mermeri Sivas'taki fabrikamızda işleyip ebatlanmış halde yurt içi ve yurt dışına satıyoruz. Yine blok halinde yurt dışına ihraç ediyoruz"dedi.

1986 yılında bu güne kadar mermer sektörünün içinde olan Emmioğlu Mermer firmasının kalite anlayışı ve üstün işçilik becerisini üretime yansıtarak, Türkiye ve Dünyaya hizmet vermeye çalıştıklarını belirten Altınsoy, "Yılda 82 bin metreküp blok yine yılda 800 bin metrekare ebatlı ve plaka mermer üretimi yapıyoruz. Amasya'da bulunan ocağımızdan çıkarılan mermer dünyada eşi olmayan bir mermerdir. Yine Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde çıkardığımız mermerde yine üstün kaliteli dünyada fazla rastlanmayan fosilli rosato bej dediğimiz mermerdir" diye konuştu.

Emmioğlu Mermer'in, Aydıncık mermer ocağında 10 kişi istihdam ettiğine değinen Altınsoy, "yine nakliye işleriyle de onlarca kişiye iş vermektedir. Ayrıca yıllardır yer altında bekleyen mermeri çıkartıp satarak ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır" ifadelerini kullandı.

YOZGAT'TAN ÇİN'E MERMER İHRACI
YOZGAT'TAN ÇİN'E MERMER İHRACI
YOZGAT'TAN ÇİN'E MERMER İHRACI
YOZGAT'TAN ÇİN'E MERMER İHRACI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 16:24:03
Güncelleme :15 Eylül 2010 Çarşamba 18:01:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?