5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Yozgat'tan Pakistan'a para yardımı

YOZGAT'TAN PAKİSTAN'A 912 BİN TL PARA YARDIMI

Yozgat'ta Pakistan halkı için düzenlenen yardım kampanyasında şuana kadar 912 bin TL para yardımı yapıldı.

Yozgat Valiliği ve Müftülüğü tarafından başlatılan yardım kampanyasında

912 bin 112 TL yardım toplandı. Konuyla ilgili basın açıklamasında bulunan Yozgat Valisi Necati Şentürk," Bilindiği üzere, Pakistan'da muson yağmurlarının neden olduğu su baskınları neticesinde dost ve kardeş ülke Pakistan halkının yaralarını sarmak amacıyla, insani yardım çalışmaları devam etmektedir. Bu çerçevede, Başbakanlık Genelgesine istinaden ilimizde başlatılan, Pakistan halkına yardım kampanyası da yoğun bir katılım ve destekle sürdürülmektedir. Gerek Başbakanlık hesaplarına, gerek Valiliğimiz ve Kaymakamlıklarımızca açılan hesaplara, gerekse Pakistan Büyük Elçiliği hesaplarına doğrudan yatırılan yardımlar devam etmektedir" dedi.

Kampanyaya Yozgat halkının yoğun ilgi gösterdiğini belirten Vali Şentürk, "16 Eylül 2010 tarihinde sona erecek olan kampanya kapsamında, bugüne kadar ilimiz genelinden toplam 912 bin 112 TL yardım toplanmış bulunmaktadır. Bu yardımlara dahil olmak üzere, 50 bin TL mukabilinde giysi başta olmak üzere ayni yardım ve 17 bin TL mukabilinde ilaç alınmış ve ilgili mercilere ulaştırılmıştır" diye konuştu.

Bayram namazına müteakiben ilimiz genelinde tüm camilerden Pakistan'a yardım toplanacağına da değinen Vali Şentürk, "Bu kampanya kapsamında, bu yardımlara ilave olarak, 9 Eylül 2010 tarihinde Ramazan Bayramı namazını müteakiben ilimiz genelindeki tüm camilerde yardım toplanacaktır. Toplanan bu yardımlar da Valiliğimizce açılan hesaba yatırılarak, kampanya sonunda, Başbakanlık , Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının ilgili hesabına tek kalem halinde aktarılacaktır. Kamu görevlilerimizin de maaşlarını almalarıyla birlikte gönüllülük esasına dayalı katılımlarıyla, ilimizde toplanan yardım miktarının artacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 17:23:05
Güncelleme :6 Eylül 2010 Pazartesi 17:26:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?