30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Yozgat'tan Van'a yardım

Van'daki depremzedelerin yaralarını sarmak amacıyla Yozgat'ta başlatılan yardım kampanyasında bir tır dolusu malzeme toplandı.

Yozgat Belediyesi tarafından Van'daki depremzedelerin yaralarını sarmak için başlatılan yardım kampanyasına Yozgat halkı büyük destek verdi. Van valiliğinden talep edilen ve öncelikli kullanımı gerektiren battaniye, gazlı ısınma ocakları, çocuk bezi ve maması gibi ihtiyaç maddeleri toplandı. Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Van'da yaşanan deprem felaketinin acısını Yozgat'ta hissettiklerini belirterek, "Depremde ölen kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Van'daki bu felaket hepimizi derinden üzdü" dedi.

Van'da meydana gelen depremin ardından Yozgat'ta valilikle ortaklaşa bir yardım kampanyası düzenlediklerini ifade eden Başkan Başer, "Öncelikle bankalarda nakdi yardım için hesaplar açtık. Daha sonra halkımız ayni yardım yapmaya başladı. Biz Van valiliğiyle yaptığımız görüşmeler sonucunda acil ihtiyaç olan malzemeleri talep ediyoruz. Özellikle çocuk bezi, çocuk maması, battaniye ve soba gibi yardımlara öncelik veriyoruz. Aldığımız eşyaların tamamı sıfır kullanılmamış malzemelerden oluşmaktadır. Vatandaşlarımız kullanılmış malzemede getirmektedir. Ancak biz bunları ayırıyoruz. Gelen malzemelerin Van'da dağıtımının daha kolay yapılabilmesi için cinslerine göre paketliyoruz" dedi.

Van'a valiliğinin talebi doğrultusunda gelen yardımları daha sonra göndereceklerini ifade eden Başkan Başer, "Van'a çok sayıda yardımların geldiğini bu sebeple yardımların bekletilerek daha sonra gönderilmesini istediler. Bu sebeple daha sonra göndereceğiz. Yardım kamyonu yola çıkıncaya kadar da yardımları kabul edeceğiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2011 Salı 18:22:27
Güncelleme :1 Kasım 2011 Salı 18:24:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?