6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Yurt inşaatında sona doğru

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Yozgat'a öğrenci sayısının her geçen yıl arttığını belirterek, bu öğrenciler için barınma yerlerinin hazırlanması gerektiğini söyledi.

Yozgat'ta inşaatına 28 Temmuz 2007 yılında başlanılan bin kişilik yüksek öğretim kız öğrenci yurdunun bu yıl tamamlanarak hizmete açılacağını ifade eden Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Varinli, "Kız öğrenci yurdu olarak bin kişilik bina, üniversitemiz açısından çok önemlidir. Bu yıl öğrenci sayımız 7 bin 500'e ulaşacak. Yurtta yatak sayımız ise bin 575 tir. Bu nedenle ilimizde öğrenciler için ciddi bir konaklama ihtiyacı doğacak" dedi.

İş adamlarından öğrenciler için evler ve özel yurtlar yapıp işletmesini isteyen Rektör Prof. Dr. Varinli, "Öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak uygun şartlar hazırlanmalı, öğrenciler için uygun şartlar hazırlandığında başarı ve eğitim kalitesi artacaktır. Bunun için işadamlarının öğrencilerin ihtiyacını karşılayacak yatırımlar yapması gerekir" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 08:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?