8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Yuva çocukları yaz tatilinde

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Yozgat Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Yuvası’nda kalan çocuklar yaz tatillerini tatil beldelerinde geçiriyor.

Yozgat Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fazlı Doğanç, yetiştirme yurdu ve yuvada koruma altında bulunan ve izne gidemeyen çocukların yaz sezonu boyunca kamplara göndererek motive etmeye çalıştıklarını söyledi.

Doğanç, "Kamplara öncelikle yıl boyunca taktir ve teşekkür alıp başarılı olan çocuklarımız olmak üzere, sırasıyla tüm çocuklarımızı SHÇEK'in kamplarına gönderiyoruz. Şuanda 12 çocuğumuz Sinop kampındadır. Yuva çocukları için Çanakkale, Zonguldak ve Antalya kampları var. Yetiştirme yurdumuzun da Çanakkale, Muğla kampları var. Yuva ve yurtta kalan çocuklarımız yaz tatili boyunca değişik sosyal etkinlik ve kamp programlarıyla motive etmeye çalışıyoruz" dedi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğanç, SHÇEK bünyesinde Yozgat'ta yapımı planlanan sevgi evlerinin inşaatının başlama aşamasına geldiğini belirterek, "İlimize yapılması planlanan sevgi evleri projesinin, proje çalışması tamamlandı ve TOKİ tarafından ihalesi yapıldı. Müteahhit firma yakın bir zamanda inşaat çalışmalarına başlayacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 17:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?