6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Zabıta Teşkilatı 183 yaşında

Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 4-8 Eylül tarihleri arasında kutlanan 'Zabıta Haftası'nı çeşitli etkinliklerle sürdürüyor.

Zabıta Haftası münasebetiyle Atatürk anıtına çelenk koyup saygı duruşunda bulunan zabıtalar, şehitlik ziyaretinde de bulunup dua etti. Zabıtalar, daha sonra Yozgat Valisi Amir Çiçek ve Belediye Başkanı Yusuf Başer'i makamlarında ziyaret ederek çiçek verdi.

Zabıtaların, Zabıtalar Günü'nü kutlayan Vali Çiçek, "Halkımızın sağlık, huzur ve refah içerisinde yaşayabilmesi için gerekli ortamın sağlanmasında zabıtaların önemi çok büyüktür. Bu ortamın sağlanması için Yozgat zabıtasının kanunların kendilerine verdiği yetkiler çerçevesinde üzerine düşeni bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada en iyi şekilde yerine getireceğinden eminim. Zabıtanın görevi kurallara uymayanlara yaptırım uygulamaktan ziyade onları uyarmak ve eğitmektir. Yaptırım en son başvurulacak çare olmalıdır" dedi.

Zabitalar, daha sonra Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'i de ziyaret etti. Burada konuşan Başkan Başer, 4-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen Zabıta Haftası'nın tüm Türkiye'de olduğu gibi Yozgat'ta da kutlandığını belirterek, "Zabıta dendiğinde o ildeki halkın sağlığı ve mutluluğu için ciddi anlamda hizmet veren, halkın sağlıklı gıda tüketmesinde büyük oranda etkisi olan çok değerli bir birimimizdir. Zabıta ekiplerimiz gece gündüz demeden özveri ile çalışmaktadırlar. Bu nedenle zabıta müdürlüğümüze ve personeline teşekkür ediyorum" dedi.

Ceza ile bir yere varılmayacağını belirten Başkan Başer, "Bu nedenle esnafımızın kurallara uymasını istiyoruz. Özellikle dükkan önlerine çıkıntı yapmamalarını istiyoruz. Açıkta, toz, toprak içerisinde yol kenarlarında satış yapmamalarını arzu ediyoruz. Halkımızdan da bu türlü yerlerden alışveriş yapmamalarını istiyoruz" dedi.

Başkan Başer, daha sonra özverili çalışmalarından dolayı Belediye Zabıta Müdürü Musa Baran'ı takdirname ile ödüllendirdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2009 Cuma 13:07:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?